logo

MAHMUT TANAL “KORKUTMA, SİNDİRME OPERASYONU”

MAHMUT TANAL “KORKUTMA, SİNDİRME OPERASYONU”

chp_mahmut_tanal_kayyum-Koza Grubuna yapılan operasyon ve kayyum atanması ile ilgili konuşan Mahmut Tanal seçime 6 gün kala yapılanların siyasi olduğunu, sansür amaçlı olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Maltepe’de CHP Adayı Kadir Gökmen Öğüt’e destek toplantısında İpek – Koza Grubu’na kayyum atandığı haberini alan Mahmut Tanal Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamada, seçime 6 gün kala yapılan operasyonun siyasi olduğunu muhalifleri korkutma ve sindirme operasyonu olduğunu iddia etti.

KAYYUM ATANMASI HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ

Kayyum atanması için kuvvetli delillerin olması gerektiğini vurgulayan CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal; “Koza Grubu’na kayyum atandı. Seçime 6 gün kala medya kuruluşları da olan bir gruba kayyum atanması hukuki değildir. Bu karar tamamen siyasi amaca, muhalif olanları korkutma ve sindirmeye yönelik bir operasyondur. Kayyum atanması için, bir; kuvvetli deliller olacak, iki; tutuklamayı gerektiren sebepler olacak, üç; hakkında dava açılmış olması lazım. İddianamenin düzenlenmesi lazım ki kayyum atanabilsin. Aksi takdirde bu verilen kararların hiç Birisi hukuki değildir, siyasidir” dedi.

SEÇİME 6 GÜN KALA YAPILAN SANSÜRDÜR

Yapılan soruşturmada tutuklama olmadığına dikkat çeken Tanal, seçime 6 gün kala yapılan operasyonun haberleri denetim altına almayı, sansürü amaçladığını ifade ederek; “Bu şirketlerle ilgili yapılan soruşturmada, hiç kimse tutuklanmadı. Herkes serbest bırakıldı. Netice itibarıyla burada amaç, seçime 6 gün kala, siyasi iktidarla ilgili çıkabilecek haberleri denetim altına almak, sansürlemektir. Vatandaşın öğrenme ve bilgilenme hakkını engellemek ve kısıtlamaktır. Anayasamızın 30. Maddes diyor ki; devlet basının önündeki tüm engelleri kaldırmaları gerekirken ne yapılıyor? Bir yatırımcıya gözdağı veriliyor. Yatırım engellenirse istihdam olmaz. İşsizlik artar. Ülkeye kaos getirir. İnsanları ötekileştiriyor, kurumları ötekileştiriyor. Bu şekildeki uygulama temel hak ve özgürlükleri tehdit eden, tehlikeye atan bir husustur. Otoriter rejime doru giden uygulamalardır bunlar” iddialarında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ