logo

Maltepe Belediye Meclisi’nde Yılın Son Toplantıları Başladı

Maltepe Belediye Meclisi’nde Yılın Son Toplantıları Başladı

Maltepe Belediye Meclisi aralık ayı toplantıları, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde başladı.

Toplantıda, imar uygulaması aşamasına gelinen Başıbüyük mahallesinde çalışmalar tamamlandığında imar sorununun çözülmüş olacağı kaydedildi.

‘Başıbüyük’te tapuların teslim çalışmaları devam ediyor’

Maltepe Belediyesi’nin aralık ayı toplantıları, Maltepe Belediye Meclisi Başkanı ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kılıç, yılın son meclis toplantısını düzenlediklerini anımsatarak “Tüm İslam âleminin, ülkemizin, ilçemizin, dünya halklarının yeni yılını kutluyorum.” dedi. Kılıç, Başıbüyük Mahallesi’nde 34 yıllık imar sorununu çözüme kavuşturduklarını belirterek “Kararlı bir mücadele sonucunda komşularımıza tapularını teslim etmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi imar uygulaması aşamasına geldi. Çalışma tamamlandığında Başıbüyük mahallemizde imar sorunu büyük bir ölçüde çözülmüş olacak. Maltepe ve Başıbüyük halkımıza şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

MOĞOLİSTAN DARKHAN ŞEHRİYLE KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALANDI

Geçtiğimiz günlerde Moğolistan Cumhuriyeti Darkhanşehrinden Darkhan Belediyesi Meclis Başkanı Bat-OchirYadambayarve beraberindeki 15 kişilik heyeti Maltepe’de konuk ettiklerini paylaşan Kılıç “Maltepe Belediyesi ve Darkhan Belediyesi arasında kültür ve sanat iş birliği protokolü imzaladık. Darkhan ve Maltepelilere şimdiden hayırlı olsun.”  şeklinde konuştu.

BİR YILDA 109 BİN 416 KİŞİYE SICAK YEMEK HİZMETİ VERİLDİ

Son bir yıldır ücretsiz aşevi hizmetiyle 109 bin 416 kişiye sıcak yemek hizmeti verdiklerini kaydeden Kılıç “Fen İşleri Müdürlüğü yol bakım ve kaldırım çalışmalarına 18 mahallede tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar özellikle gece saatlerinde tamamlanarak vatandaşların sabah işe giderken sorunla karşılaşmaması için gerekli tedbirleri de alıyoruz.” dedi.

Kılıç, Maltepe’de görevi esnasında “dur” ihtarına uymayan sürücünün kullandığı hafriyat kamyonunun çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Lütfü Baykar’ın ailesine ve emniyet camiasına başsağlığı diledi. Kılıç, geçtiğimiz günlerde vefat eden gazeteci-yazar ve sunucu Metin Uca ile eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in vefatı nedeniyle başsağlığı diledi. Toplantı, meclis gündemindeki maddelerin ilgili komisyonlara görüşülmek üzere havale edilmesinin ardından sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ