logo

Maltepe’de Uyuşturucuya Karşı Seferberlik

Maltepe’de Uyuşturucuya Karşı Seferberlik

maltepe_uysturucu_Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) uyuşturucuyla mücadele amaçlı tiyatro oyununun galasına, ünlü oyuncular katıldı.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) uyuşturucuyla mücadele etmek, gençlerin uyuşturucuya alışmasını engellemek ve uyuşturucunun zararlarını göstermek amacıyla 13 Ekim’de gösterimine başlanan tiyatro oyununun bugün düzenlenen galasına, ünlü oyuncular Cem Davran, Levent Üzümcü ve Rojda Demirer katıldı. Ünlü sanatçılara, başta Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç olmak üzere, Maltepe Belediyesi meclis üyeleri ve birim müdürleri de eşlik etti.

KILIÇ: SİGARAYI PAKETİYLE YIRTTIM ATTIM

Maltepe’deki öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği galada bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, sanatçılara katımlılarından dolayı teşekkür edip, gençleri uyuşturucu ve sigara konusunda uyararak, başından geçen ve sigaraya başlamasına neden olan bir anısını anlattı: “Ben aslında sigaraya küçük yaşta başlamadım, askerliği bitirdikten sonra, hani adam oldu deriz ya, tam o aşamada başladım. Bir gün yanıma CHP’de görevliyken, 35 sene CHP’nin doğudaki bir ilçede temsilcisi olan arkadaşımız, benimle konuşmak istediğini söyledi. Bana 5 dakika ayırın dedi, kabul ettim. Görüşme sırasında cebinden bir paket sigara çıkararak içmeye başladı ve bana da ikram etti. Sonra ben de kıramadım ve içtim. O günden sonra günde 4 paket sigara içen biri haline geldim. Baktım ağzım kül tablası gibi kokuyor. Almanya’da 750 kilometrelik bir yolculuk için Münih’ten çıkarken, sigara paketini direksiyonumun önüne koydum ve ya sen beni yeneceksin ya ben seni dedim ve inanın o yolda gidiş ve dönüş olmak üzere sigaraya ağzımı asla vurmadım ve gelince de paketi yırttım, sigaraları kırdım, çöpe attım.”

OKUL ÖNLERİNE ZABITA

Okul önlerine uyuşturucuyla mücadele için zabıta birimleri kurduklarını ve Maltepe’de uyuşturucuyla mücadele etmek için merkezler kuracaklarını da sözlerine ekleyen Kılıç, “Gençler, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet’i emanet edeceklerimiz sizlersiniz, kendinize sahip çıkın, zabıta abilerinize yardımcı olun. Bugün buradaki tiyatro oyunuyla, uyuşturucuyla mücadele konusunda ilk adımı attık, hafta sonu panel yapacağız. Ayrıca bugün tiyatroda bir araya geldik, yine bugün tiyatromuzun duayeni Erol Günaydın’ın ölüm yıldönümü. Kendisini saygı, sevgi ve özlemle anıyorum” dedi.

ÜZÜMCÜ: HAYATINIZA SAHİP ÇIKIN

Tiyatro etkinliği öncesi bir konuşma yapan Levent Üzümcü ise, “Küçükken yazlık sinemalar vardı, ben o sinemalara giderken, arkadaşlarım sigara içerdi, ben içmezdim. Evde, annem-babam sigara içiyordu, ortam müsaitti. Bir gün arkadaşlarım bana işte korkak, kız mısın sen diyerek sigara içmeme neden oldular. Hani kız olmayacağımı kanıtlayacağım ya. 18 yaşında konservatuarı kazanınca bıraktım. Sonra tekrar başladım, yine bıraktım. Bu böyle ta büyük oğlumun doğumuna kadar devam etti. Yaklaşık 12 yıldır sigarayı asla ağzıma vurmadım. Bu bölgede her hafta uyuşturucudan bir cenazenin kaldırıldığını duydum. Sizlerden rica ediyorum, hayatınıza sahip çıkın” şeklinde konuştu.

ROJDA DEMİRER: BUNLAR YALANCI ÜNVANLAR

Üzümcü’nün konuşması sonrası “Kötü şeylere girmeyin, kötü şeyler yapmayın” diyerek kısaca bir mesaj veren Cem Davran’ın ardından sözü alan Rojda Demirer de şunları söyledi: “Ablamla evcilik oynarken sigara içer gibi numaralar yapardık, annem bunu görmüş, bir gün bize sigara denettirdi. İnanır mısınız o kadar iğrendim ki, o gün bugün asla ağzıma sigara almadım. Sigara ile uyuşturucuyla gelen ünvanlar yalan ünvanlar, bunlara asla rağbet etmeyin.”

Konuşmalar sonrası, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Meclis üyeleri Canan Sezgin ile Levent Zengin tarafından, katılımlarından ötürü ünlü sanatçılara çiçek ve plaket takdim edildi. “Tiyatro Yeniden” oyuncuları tarafından TSKM’de sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans halinde oynanan “Çalıntı Düşler” adlı oyun, 19 Ekim tarihine kadar görülebilecek.

 

maltepe_uysturucu

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE  PANELİ

Maltepe Belediyesi’nin uyuşturucuyla mücadele için düzenlediği  “Uyuşturucuyla Mücadele Paneli”, 18 Ekim Cumartesi günü yapılacak. “TSKM Kardelen 1 Salonu”nda düzenlenecek panele,  CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Adli Tıp Uzmanı Dr. Ali Çerkezoğlu, Psikiyatri Uzmanı Dr. Vahap Karabulut ve sosyolog Abdurrahman Özmen konuşmacı olarak katılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ