logo

Maltepeli Çocuklar Sömestir Tatilinde Sanat ve Bilimle Buluşuyor

Maltepeli Çocuklar Sömestir Tatilinde Sanat ve Bilimle Buluşuyor

Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ücretsiz düzenlediği “Sömestir Çocuk Gezisi”  etkinliğine 7-10 yaş arasındaki Maltepeli çocuklar sanat ve bilimle buluşuyor.

Maltepe Belediyesi’nin yarıyıl tatilindeki Maltepeli çocuklar için düzenlediği “Sömestir Çocuk Gezisi” başladı.

Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ücretsiz düzenlediği etkinlikte çocuklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında Kadıköy ilçesinde hizmete açtığı Müze Gazhane bünyesinde bulunan Bilim Müzesi, İklim Müzesi, Karikatür ve Mizah Müzesi’ni ziyaret ediyor. 7-10 yaş arasındaki Maltepeli çocukları tatilde sanat ve bilimle buluşturan etkinlik ilgiyle karşılandı.

Geziye Çocuk Bilim Merkezi’nde başlayan çocuklar enerji ve enerjinin dönüşümü, çeşitleri, enerjinin geleceği ve iklim değişimine etkisi konularında bilgi sahibi oldu. Çocuklar, uygulama alanları ve simülasyon teknolojisiyle gerçek bir deneyim yaşadı. Daha sonra İklim Müzesi’ni ziyaret eden minikler, iklim ve küresel iklim değişikliğiyle ilgili hazırlanan yazılı ve görsel içerikleri inceledi. Program, Karikatür ve Mizah Müzesi ziyaretiyle sona erdi. Burada çocuklar, Türk karikatür sanatçılarının eserlerini ve ilk örneklerini yakından inceleme fırsatı buldu. Başvuru kayıtları tamamlanan gezi programı 3 Şubat tarihine dek devam edecek.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ