logo

Manavgat’ta Büyük Orman Yangını: Yaralılar Var!

Manavgat’ta Büyük Orman Yangını: Yaralılar Var!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktadan çıktığı iddia edilen orman yangını giderek büyüyor. Bölgede çok sayıda evin boşaltıldığı, yaralıların olduğu belirtiliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Manavgat’ta ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak yerleşim yerlerine yaklaştı. Bölgede yangından etkilemen 4 mahalle tahliye edildi.

Orman yangının Saat 12:00 sıralarında Manavgat’ın Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde 4 noktada çıktığı öğrenildi.

ALEVLER RÜZGARIN DA ETKİSİYLE HIZLA YAYILDI

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan, güçlenip yükselen alevlere Antalya’nın yanı sıra çevre illerden gelen ekiplerin  desteği ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

4 BÖLGEDE BAŞLAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Şu ana kadar Manavgat’ın gördü en büyük orman yangını olduğu değerlendirilirken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada “Böylesi hiç olamamıştı, 4 bölgede başlaması düşündürücü” dedi.

Manavgat Devlet Hastanesinin ve evlerin boşaltıldığı belirtilen orman yangının ile ilgili açıklama yapan Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, bugüne kadar böyle bir yangın görmediğinin kaydetti.

2 UÇAK, 15 HELİKOPTER,  6 DOZER 106 ARAZÖZ İLE MÜDAHALE

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çıkış saati 12:05 olan ve ilk müdahalenin 12:18 Antalya Manavgat ilçesindeki orman yangınına; 2 Uçak, 15 Helikopter,  6 Dozer ve 106 Arazöz ile müdahale ederek kontrol altına alıp söndürme çalışmalarının yürütüldüğü kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ