logo

Marmara, Kuzey, İç ve Doğu Anadolu 5 Gün Sağanak Yağışlı

Marmara, Kuzey, İç ve Doğu Anadolu 5 Gün Sağanak Yağışlı

Meteoroloji tarafından Marmara’nın Doğusu ve Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerindeki gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması uyarısı geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapılan değerlendirmelerde önümüzdeki 5 gün içinde Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nu aralarında olduğu bölgelerde, yer yer ve zamana zaman gök gürültülü sağanak yağışların etkili olası bekleniyor.

MARMARA KUZEY, İÇ VE DOĞU ANADOLU 5 GÜN YAĞIŞLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelerde önümüzdeki 5 gün içinde, yer yer ve zamana zaman etkili olarak; Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA’NIN DOĞUSU VE BATI VE ORTA KARADENİZ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi uyardı: Marmara’nın Doğusu ve Batı ve Orta Karadeniz’İn İç Kesimlerindeki Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurdumuzda görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara’nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Yalova) ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde (Zonguldak, Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bartın, Amasya, Tokat ve Çorum) yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUZEY VE İÇ KESİMLERDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Kuzey ve iç Kesimlerde Gök Gürültülü Sağanak Yağışların Devam Etmesi Bekleniyor!

Meteoroloji yaptığı bir başka uyarıda da Kuzey ve iç Kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışların devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Ülkemiz Avrupa’nın güneydoğusunda bulunan yüksek seviye alçağı ve buna bağlı atmosferin üst seviyelerindeki soğuk havanın etkisinde olup; kuzey ve iç kesimler mevsim normallerine göre yağışlı bir Haziran ayı geçirmektedir.

Önümüzdeki hafta başına kadar kuzey, iç ve doğu kesimlerde genellikle öğle saatlerinden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak, kısa sürede kuvvetli yağış bırakabileceği tahmin edilmektedir. Ayrıca gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar da beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, güncel meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkların, iç kesimlerde yağışlarla birlikte azalarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi beklenmektedir.

ÜLKE GENELİNDE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara Bölgesi (Edirne, Çanakkale hariç), İç Anadolu’nun kuzeyi ve Batı Karadeniz ile Tokat ve Amasya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :
Yağışların, Marmara Bölgesi (Edirne, Çanakkale hariç), İç Anadolu’nun kuzeyi ve Batı Karadeniz ile Tokat ve Amasya çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

RÜZGAR HAFİF, ARA SIRA ORTA KUVVETTE ESECEK

Rüzgarların genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenirken hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ