logo

Marmara’da 10 İl İçin Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Marmara’da 10 İl İçin Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Marmara Bölgesi’nde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat çeken Meteoroloji,  sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum uyarısında bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Marmara Bölgesi ile Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri için yerel olarak kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlerde, Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Tekirdağ için uyarı yaptı.

Öte yandan tahminlerde Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın kuzeyi için de yağış uyarısı yapıldı.

MARMARA BÖLGESİ İÇİN UYARI

Yapılan açıklamaya göre Marmara Bölgesi‘nde 25.08.2022 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik’te yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Tekirdağ’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

RİSK UYARISI

Olumsuz hava koşullarına bağlı olarak; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve kısa sureli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Çorum, Amasya, Trabzon, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Ordu, Giresun ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara Bölgesi, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklığının kuzeybatı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Marmara Bölgesi, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ