logo

Marmara’da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak ve Dolu Yağışına Dikkat!

Marmara’da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak ve Dolu Yağışına Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlere dayanarak dün yaptığı “Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” uyarısını güncelleyerek olumsuz koşullara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başlama ve Bitiş Zamanı; 08.10.2020 Perşembe 09:00 ile  09.10.2020 Cumartesi 03:00 olan “Marmara’da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” uyarısını yineledi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.10.2020 (Perşembe) günü sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa’nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Vatandaşları Oluşması Muhtemel Riskler;  Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Ulaşımda Aksamalara karşı uyaran Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarına bağlı gelişen olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

AKOM: SICAKLIK 8-10 DERECE AZALACAK CUMA GÜNÜ İSTANBUL 20 DERECE

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada 30-33 derece aralığında seyreden sıcaklıkların 8-10 derece birden azalarak Cuma günü 20 derecelere kadar düşeceği duyuruldu.  

AKOM tarafından İstanbul’da rüzgarın Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek aralıklarla fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ