logo

Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz’de Yerel Kuvvetli Yağış!

Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz’de Yerel Kuvvetli Yağış!

Meteoroloj tarafından yapılan uyarıya göre, Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli yağış bekleniyor!

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji uyardı: Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan uyarıda  “8 Temmuz Çarşamba sabah saatlerinden itibaren, Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, İstanbul Anadolu Yakası’nın doğusu) ve Batı Karadeniz’de (Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu’nun kuzey ilçeleri) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” İfadeleri yer aldı

AKOM ANADOLU YAKASI İÇİN UYARI YAPTI

Öte yandan AKOM yaptığı açıklamada bunaltıcı sıcakların yarın (Çarşamba) yerini rüzgarlı ve yağışlı havaya bırakacağı beklentisini paylaştı.

İBB AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen sıcak hava dalgasının bu akşam Marmara bölgesini terk etmesinin ardından İstanbul, kuzeyli hava akımlarının etkisine girecek. Bununla birlikte fırtına şeklinde (30-60km/s) esmesi beklenen rüzgâr ve yerel görülecek yağışlarla birlikte, hava sıcaklıklarının da mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR DOĞU İLÇELERİNDE ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Bu akşam yerel olarak görülmesi beklenen yağışların, Çarşamba (yarın) sabah saatlerinden itibaren, özellikle Anadolu yakasının doğu ilçelerinde (Şile, Tuzla,  Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal) kısa süreli kuvvetli şekilde etkili olacağı ve yarın öğle saatlerinden sonra (14:00) bölgeyi terk edeceği bekleniyor.

AKOM, ani ve yerel olarak görülen yaz yağmurları nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaş bilgilendirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ