logo

Marmaris’te Çıkan Orman Yangınına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

Marmaris’te Çıkan Orman Yangınına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

Dün akşam saatlerinde Marmaris’te çıkan orman yangınına havanın aydınlanmasıyla 14 uçak ve 20 helikopter alevlere havadan müdahale edildiği kaydediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dün akşam saatlerinde Marmaris’te çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Marmaris‘te çıkan orman yangınında alevler öğle saatlerinde Değirmenyanı Mahallesi’nde yerleşim merkezlerine yaklaştı. Ekipler alevlerin önünü kesmek için çalışıyor.

BELEDİYE BAŞKANI OKTAY, “YÜZDE 90 SABOTAJ”

El değmemiş alanlarda ve çam balına elverişli ortamların kül olması ilçede büyük üzüntü yaratırken sabotaj olasılığını dile getiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı” açıklaması yapmıştı.

DÜN AKŞAM BAŞLADI, TÜM ŞİDDETİYLE DEVAM EDİYOR

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi’nde dün akşam saat 20.00’de başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle ve tüm şiddetiyle devam ediyor.

Sabah saatlerinde havadan helikopter ve uçaklarla müdahalenin başlamasıyla bazı bölgelerde önü kesilen alevler öğle saatlerinde Değirmenyanı Mahallesi’nde yerleşim merkezlerine yaklaştı. Alevlerin daha fazla ilerlememesi için iş makineleri ile yangın şeritleri açılarak bölgeye çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisi sevk edildi.

20 KONUT, 68 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Marmaris Değirmenyanı Ahmediye Sokak üzerinde bulunan 20 evde eşyalar; jandarma, Tarım Orman İl Müdürlüğü, AFAD, Kızılay ve yerel yönetimlerin katkıları ile tek tek alınarak güvenli bölgeye gönderilmek üzere araçlara bindirildi. Bölgede 20 konutta oturan 68 vatandaş, 13 büyükbaş, 18 küçükbaş ve 2 araç, araçlara bindirilerek iç kesimlerdeki güvenli bölgelere tahliyesi gerçekleştirildi.

TAHLİYE EDİLEN KONUT 50 OLDU

Sabah saatlerinde 20 olarak açıklanan tahliye edilen ev sayısı, yapılan ikinci açıklamada 50’ye çıktığı ifade edildi. Bölgeden gelen son bilgide orman yangının kontrolden çıktığı kaydediliyor.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü’nden saat 11.30 sıralarında yapılan yazılı açıklamada, 200 hektarın etkilendiği ornman yangınının kontrol altına alınması çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Hisarönü Orman İşletme Şefliği, Muğla ili Marmaris ilçesi Küfre Koyu mevkinde 20:02 saatinde ortaya çıkan orman yangınına saat 20:10 itibarı ile ilk müdahale yapıldı. İlk müdahalede 1 helikopter, 40 arazöz, 7 dozer, 160 personel yer aldı. Şu an itibariyle 688 OGM personeli olmak üzere toplam 1494 personel, 172 arazöz olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 363 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 39 iş makinesi görev yapıyor. Ayrıca sabah gün aydınlanması ile birlikte 20 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale etmeye başladı. Bölgede rüzgar 30 kilometre/saat, sıcaklık 30 derece ve nem yüzde 42 oranındadır. 200 hektarı aşkın alanı etkileyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Orman ekiplerimizin canları pahasına mücadele ettiği Marmaris yangınının kontrol altına alınmasında sona yaklaşıldı” ifadelerine yer verildi.

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çalışmaları takip etmek üzere bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris’teki orman yangını söndürme çalışmalarıyla ilgili sabah saatlerinde yaptığı açıklamada büyük ölçüde kontrol altına alındığını söylemişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ