logo

MEB 49 bin tablet daha dağıtacak

MEB 49 bin tablet daha dağıtacak

MEB tarafından Fatih Projesi kapsamında, ikinci yarıyılda toplam 49 bin; 17 ilde 13 bin öğretmene klavyeli, 36 bin öğrenciye ise kalemli tablet daha dağıtılacak. 

49 bin tablet daha dağıtılacak

Fatih Projesi kapsamında 17 ilde 13 bin öğretmene klavyeli, 36 bin öğrenciye ise kalemli tablet verilecek

Fatih Projesi kapsamında ikinci yarıyılda 49 bin tablet daha dağıtılacak. 17 ilde 13 bin öğretmene klavyeli, 36 bin öğrenciye ise kalemli tablet verilecek.

‘Genişletilmiş pilot uygulama için 49 bin tablet bilgisayar ve donanım alımı sözleşmesi’ MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Koç ile Vestel Digital Genel Müdür Yardımcısı Zafer Küçükateş tarafından imzalandı.
9 Ekim’de yapılan ihaleye 13 firmanın katıldığını, en uygun teklifi veren Vestel firmasının ihaleyi kazandığını hatırlatan Koç, tablet dağıtımı kapsamında yıl içerisinde okul içi kablolaması, erişimi ve akıllı tahtalarının kurulumu tamamlamış olan 154 okuldaki 9. sınıf öğrencilerine ikinci dönem başlangıcında tabletlerin verilmesinin planlandığını söyledi.

“Tüm üretim çalışmalarıyerli olacak” diyen, Vestel Digital Genel Müdür Yardımcısı Zafer Küçükateş de firmalarına 49 bin tablet ihalesinin 18 milyon 654 bin liraya mal olduğunu dile getirerek 85 bin akıllı tahta projesinde montajların tamamlandığını söyledi.

Küçükateş, tabletin tüm Ar-Ge, dizayn ve üretim çalışmalarının yerli olarak yapıldığını, bunun ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ