logo

MECLİS BAŞKANI SEÇİMLERİ YAPILDI

MECLİS BAŞKANI SEÇİMLERİ YAPILDI

tbmm-baskaniTBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamanın 3. turunda 316 oyla salt çoğunluğa ulaşan AK Partili İsmail Kahraman yeni Meclis Başkanı seçildi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman.

TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanı seçildi

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal’ın başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu’nda bir araya gelen milletvekilleri, Meclis Başkanlığı seçimi için oylamaya katıldı.

Yapılan oylamaların üçüncü turunda 316 oyla salt çoğunluğa ulaşan AK Parti adayı İsmail Kahraman yeni Meclis Başkanı oldu

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ BİRİNCİ TUR SONUÇLARI

Meclis Başkanlığı için yapılan 1. Tur oylamasında AK Parti adayı 316, CHP adayı 127 oy, MHP adayı 41 oy, HDP adayı 41 oy aldı.

İKİNCİ TUR SONUÇLARI

Meclis Başkanlığı seçiminde yapılan 2. Tur oylamasında ise şu sonuçlar alındı:

AK Parti adayı: 318, CHP adayı: 126, MHP adayı: 39, HDP adayı: 40

ÜÇÜNCÜ TUR SONUÇLARI

AK Parti adayı İsmail Kahraman 316 oyla Meclis Başkanı seçildi.

TBMM_ismail_kahraman

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

Ak Parti 26. Dönem TBMM Başkan Adayı İsmail Kahraman 1940 yılında Rize İkizdere’de doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Karabük ‘te tamamladı. Liseyi ailece yerleştikleri İstanbul’da, Haydarpaşa Lisesi’ nde okudu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversitedeki öğrencilik yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti’nde başkanlık yaptı. Millî Türk Talebe Birliği’nin 48. dönem genel başkanlığını yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında hizmetlerde bulundu.

1974 yılında Çalışma Bakanlığı, bakan müşaviri oldu. 29 Mayıs 1985’de kurulan Birlik Vakfı’nda kurucu üye ve mütevelli heyet başkanı oldu. 21 Aralık 1994’de kurulan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın(TGTV) kurucu üyeliğini ve mütevelli heyet başkanlığını yaptı. Sanayi ve ticaret kuruluşlarında, icra kurulu ve idare meclisi başkanlığı yaptı.

1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde 20. ve 21. dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İstanbul milletvekili olarak yer aldı. Her iki dönemde de Meclis Grup Başkan Vekilliği yaptı. TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 1996-1997 yılları arasında 54. Refah- Yol Hükümeti’nde Kültür Bakanı olarak görev yaptı.

İlim Yayma Cemiyeti ve İş Dünyası Vakfı Yüksek istişare Kurulu üyesi ve İlim Yayma Vakfı kurucu üyesidir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu başkanlığını sürdürmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır. 1 Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı.

Ak Parti 26.Dönem İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman evli ve dört çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ