logo

Meclis Üyelerinin Özlük Hakları Gündemde

Meclis Üyelerinin Özlük Hakları Gündemde

atasehir_BelediyesiAtaşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşiminde, meclis üyelerinin özlük hakları gündeme geldi. İlhami Yılmaz Ak Parti Grubundan önerge için destek istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem 1. Yıl Şubat ayı ikinci birleşiminde Meclis 1.Başkan Vekili Sadi Özata başkanlığında toplandı.

Meclis adına; Sadi Özata, grupları adına; CHP grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Ak Parti Grup Başkan Vekili M. Cevat Arzık, AK Parti Meclis Üyesi Hande Bozatlı’nın genel seçimlerde Ak Parti milletvekilliği aday adaylık başvurusu gerekçesiyle istifası sonucu boşalan meclis üyeliğine, AK Parti gurubu yedek listesinden atanan Yıldız Pektaş’ı kutlayarak “Hoş Geldin” dediler.

“Özlük Haklarımızın Verilmesi Lazım”

Gündem dışı aldığı sözde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’nın seçimle gelenler arasında olan belediye meclis üyelerinin özlük haklarında düzeleme ön gören yasa teklifi verdiğini hatırlatan CHP Meclis Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz, “AK parti gurubu özlük hakları ile ilgili çalışmalarımıza gerekli desteği vermekten uzak duruyor. TBMM’deki dosya numarası ile birlikte Ak Partili arkadaşlara vereceğim. Büyükşehir meclisi ve hükümet nezdinde destek aramalarını rica ediyorum. Bizlerin özlük haklarımızın verilmesi lazım. En azından sosyal güvenlik hakkımız verilmeli. Bu gün ziyaretinde İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekilimize ilettik. Yine ziyarete gelen Dış işlerden sorumlu Milletvekilimiz Osman Korutürk’e de ilettik. Bu konu hepimizi ilgilendiriyor. Gerekli hassasiyeti gösterirseniz seviniriz” dedi.

Gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül, Kültür Müdürlüğünün yapmış olduğu etkinliklerdeki tiyatro oyunlarında milli ve manevi değerlere aykırı tutum ve davranışların oyunlar içerisinde sergilendiğine dikkat çekerek, içerik açısından gözden geçirilmesini talep etti.

Mahmut Yörük, bütün meclis üyelerinin hakları için mücadele verildiğini vurguladığı gündem dışı konuşmasında Cevat Arzık’ın da destek vereceğine inandığını söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili M.Cevat Arzık ise; “Meclis üyelerinin özlük hakları ile ilgili dosyayı Büyükşehir gurup başkanvekillerimize iletebiliriz. İlçe başkanımız eliyle de Ankara’ya ulaştırabiliriz. Biz de bu çalışmanın gerekliliği noktasında hem fikiriz” dedi.

Gündem dışı konuşmalarının tamamlanmasından sonra önceki birleşim tutanakları okunarak oylanıp kabul edildi.

Sadi Özata Başkanlığında Şubat Ayı 2. Birleşiminde gündemdeki maddelerin görüşmelerine başlayan Ataşehir Belediye Meclisi, yapılan oylamalarda; gündemde yer alan 7 maddenin altısını komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul etti.

Atatürk Mahallesi’ndeki 247 Pafta 1900 ada 1-2-3-4 parsellere ait 1/100ölçekli tadilata ait komisyon raporunun de bulunan bir arsanın plan tadilatı ile ilgili 6. Madde ise AK Parti gurubunun ret oyuna karşı oyçokluğu ile kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı son birleşimi Başkan Sadi Özata tarafından, “gündemde görüşülecek başka madde kalmadı” gerekçesi ile 02.03.2015 Pazartesi günü saat 17.00 da toplanmak üzere kapatıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ