logo

Mecliste Gündem Dışı Konuşmalar Gündem Oluyor

Mecliste Gündem Dışı Konuşmalar Gündem Oluyor

Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları 1. Birleşiminde gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 1. Birleşiminde 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü. Ataşehir Belediye Meclisi genel kurulunda gündem dışı konuşmalar gündem halini alarak, Meclis görüşmelerinin seyrini belirler hale geldi.

Yapılan yoklama ve önceki toplantının tutanak özetlerinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan grup başkanları ve üyeler konuşmalarında Ataşehir Belediye Meclisi,  gündeme geçmeden önce gündem dışı söz alan konuşmacılar 29 Ekim, 10 Kasım ve 24 Kasım ile ilgili mesajlarını ilettiler.

İlk sözü CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz aldı. Yılmaz; “ Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81.Yıldönümü nedeniyle minnetle, hasretle, saygıyla, sevgiyle andığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

M.NAİM YAĞCI DA MESAJLARINI AKTARDI

Ak Parti Grup Başkan Vekili Av.Mustafa Naim Yağcı Diyarbakır’da nöbet tutan anneleri gündeme taşıyarak; “Evlatları için nöbetlerini kararlılıkla sürdüren Diyarbakırlı anneleri selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 96’ıncı yılını kutladık. Bu manada aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu mücadelenin lideri olan ve 10 Kasım 1938 tarihinde ebediyete göç eden kurucu meclisimizin ve Cumhuriyetin kurucu Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde yâd ediyorum. Ayrıca 8 Kasım Mevlit Kandilini ve 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum” diyerek, genel gündem ve siyaset ile ilgili konulara değindiği mesajlarını iletip uzunca bir konuşma yaptı.

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantıları 1. Birleşimi.

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 4. November 2019

İLHAMİ YILMAZ AK PARTİLİ YAĞCI’YI 24 KASIM’A DAVET ETTİ

Ak Parti Grup Başkan Vekili konuşması üzerine söz alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz; “Cumhuriyet kutlamalarında Ak Parti Grup Başkanını görmek isterdik ama yoktu. 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayacağız Naim Yağcı beyi de bu kutlama programında görmek istiyoruz” diyerek davet etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir’i ziyaret etmesi nedeniyle yapılan toplantıya Ak Parti Meclis üyelerinin de katılmasını beklediklerini, Ataşehirle ilgili düşüncelerini ve görüşlerini ifade etmelerini istediklerini dile getirdi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem de bulunan maddelerden 1-2-4-5 ve 7’inci maddeler ilgili komisyonlara havalesine oybirliğiyle, 3’üncü madde teklif kararı olarak kalmasına oyçokluğuyla karar verildi. Gündemde bulunan tek rapor komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem de görüşülecek başka madde kalmadığından Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 07.11.2019 Perşembe günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ