logo

Mecliste Yine Emekevler!

Mecliste Yine Emekevler!

Emekevler sakini bir gurubun katıldığı Ataşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumunda CHP Grubu Cemevi teklifi Ak Parti Emekevler ile ilgili soru önergesi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kendilerini “Emekevler Mağduru” olarak niteleyen grup Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata ve daha sonra da Ak Parti Grup toplantısında Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık ile görüşerek sorunlarını anlattılar. Çözüm için desteklerini istediler. 3 – 4 kişilik bir komisyon kurulmasını öneren Sadi Özata kendisinin ilgililerle görüşmelerde desteğinin olacağını söyledi.

Enekevler ile ilgili soru önergesi hazırladıklarını ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Ak Parti grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık soru önergesini Meclis Başkanlığına vereceklerini söyledi.

Şubat Ayı Toplantısı 1. Birleşimi

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem 1. Yılı Şubat Ayı Toplantısı 1. Birleşimi 02, Şubat 2015 Pazartesi Günü Saat 17:00’da Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında başladı.

“Emekevler Grubu Mecliste”

Toplantı öncesi CHP ve Ak Parti Grupları odalarında grup toplantılarını yaptı. Kendilerini “Emekevler Mağdurları” olarak tanımlayan bir grup Emekevler sakini  Grup toplantısı sırasında Ak Parti Grubu’nu ziyaret etti. Daha sonra aynı grup meclis salonu izleyici bölümünden Meclis toplantısını izledi. Ak Partili üye ve aynı zamanda İBB Meclis üyesi de olan Hande Bozatlı’nın milletvekilliği adaylık başvurusu gerekçesi ile istifası okunarak meclise sunuldu.

“Hande Bozatlı ve Fevzi Ağaçdalı’ya Başarılar”

CHP ve Ak Parti grup başkanvekilleri İlhami Yılmaz ve Mustafa Cevat Arzık, Ak Partili üye ve aynı zamanda İBB Meclis üyesi de olan Hande Bozatlı’nın milletvekilliği adaylık başvurusu gerekçesi ile istifası ve yerine İBB üyeliği görevine gelen Fevzi Ağaçdalı’yı kutlayarak her iki üye için de başarılar dilediler.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık gündem dışı aldığı sözle kendilerini ziyaret eden Emekevler sakinlerinin sorunlarının Meclis gündemine alınmasını istedi. Daha önce verdikleri soru önergesine tatmin edici cevap alamadıklarını hatırlatan Arzık, Başkanlıktan Emekevler’deki projede hak sahibi olanların tam listesini de istedikleri bir soru önergesi vereceklerini söyledi.

Kadıköy’den Gelen Liste: “630”

CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz ise kendilerinde Kadıköy’den geçen 630 civarında hak sahibinin olduğu bir liste olduğunu, bunların 230 civarındaki kısmının Ataşehir’in su havzası kapsamında olan dere yataklarındaki gecekondu sahiplerinin olduğunu, geri kalan 400 gecekondu sahibinin de Emekevler’den olduğunu belirtti.

400 civarındaki Emekevler’e ait bu listenin Belediye ile görüşerek kesinleşen 230 ismin olduğu listenin açıklanabildiğine işaret eden İlhami Yılmaz ihtilaf yada diğer nedenlerle yargı sürecinde olan diğer vatandaşların kendileri ile görüşerek durumlarını netleştiremedikleri için listenin kesinleşemediğini söyledi.

Bir grup Emekevler tarafından başlatılan yargı sürecinin devam ettiğinin altını çizen İlhami Yılmaz, süreç tamamlanmadan kendilerinin bir şey yapmalarının yasal olarak mümkün olmadığını hatırlattı.

Önceki oturum tutanak özetlerinin okunup oylanması sonrasında 7 maddelik gündeme eklenen iki madde arasında CHP Grubunun “Cemevi İbadet sayılsın” teklifi ve Ak Parti Gurubunun Emekevler ile ilgili soru önergesinin yer aldığı gündemin görüşmelerine başlandı.

Gündemdeki maddelerden bazılarının ilgili imar, tarife ve hukuk komisyonlarına gönderilmesi kabul edilirken, CHP Grubunun “Cemevi İbadet sayılsın” teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Ayrıca Ak Parti Grubu tarafından verilen Emekevler ile ilgili soru önergesi de kabul edildi.

Gündem görüşmelerinin tamamlanması sonrasında Başkan Özata, 5 Şubat 2015 Perşembe günü Saat 17:00’da 2. Oturumu açmak üzere toplantıyı kapattı.

Emekevler Grubu Abdullah Der’le de Görüştü

Toplantı sonrası Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Abdullah Der bir süre görüştüğü Emekevler grubunun sorunlarını dinledi. Konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ