logo

Mehmed Emin Özkaya, ‘Herkesi Kucaklayacak Ekip Oluşturacağız’

Mehmed Emin Özkaya, ‘Herkesi Kucaklayacak Ekip Oluşturacağız’

Geçtiğimiz gün İstanbul İl Başkanlığı tarafından Genel Merkez kararıyla Ataşehir İlçe Başkanlığı’na atanan Mehmed Emin Özkaya, yeni yönetimin kısa sürede açıklanacağını söyledi.

Göreve gelir gelmez ilgili teşkilat birimleri ve mensupları ile görüşmelere başladığını kaydeden Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, yönetim oluşturma çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirterek; “Bir kaç gün içerisinde yönetim kurulumuz ve ekibimiz netleşecek.” Dedi.

İstanbulum Medya Yayıncılık bünyesinde faaliyet gösteren Gazete Ataşehir ve İstanbulum Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Derya Arslan, Muhabir Ali Bal, İTV Haber ile Haberin Aslı İmtiyaz Sahibi Recep Kenan ve Haber Ataşehir ve Ataşehir Haber imtiyaz sahibi Serkan Şimşek, geçtiğimiz pazar gecesi AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı görevine atanan meclis üyesi Mehmed Emin Özkaya’yı makamında ziyaret ederek, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya’nın makamında Derya Arslan, Ali Bal, Recep Kenan ve Serkan Şimşek ile sohbet ortamında gerçekleşen röportajda şu açıklamalarda bulundu:

BAYRAĞI DEVRALDIK VE ÇALIŞMALARIMIZI AKSATMADAN SÜRDÜRÜYORUZ

Özkaya, ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göreve başlamasıyla ilgili; pazar günü akşam saatlerinde bir önceki İlçe Başkanımız Av. Ahmet Özcan’ın il başkanlığımızdan müsade istemesinin ardından İl Başkanlığımızda boşalan ilçe başkanlığı görevini bizlere tebliğ ederek, bizlerin bu göreve devam etmesini söyledi. Nihayetin bu teşkilatın içinde yetişmiş birisi olarak, bizim bu görevi böylesi bir süreç içerisinde alıp, aksaklık yaşanmaması için bayrağı devralıp ve çalışmalara başlamamız gerekirdi ve bu süreci de böylelikle başlatmış olduk.

YÖNETİM KURULUMUZ BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE BELLİ OLACAK

Bir kaç gün içerisinde yönetim kurulumuz ve ekibimiz netleşecek. Teşkilatımızdaki herkes değerli, hepsini çok değerli. Hem teşkilat hemde saha çalışmalarında görev vererek önümüzdeki süreci yönetecek ve inşallah 31 Mart gecesi’de Ataşehir’de AK Parti bayrağını dalgalandıracak bir şekilde hareket edeceğiz.Yönetim kurulunu oluştururken değerlendirmelerimiz devam ediyor. Sabaha kadar süren saatler çalışmalarımız sürüyor. Bütün arkadaşlarımızla tek tek görüşüyoruz. Birebir mülakatlarımızı yapıyoruz. Ataşehir için AK Parti’nin başarılı olması için en kıymetli, en değerli ekibi oluşturma gayesi içerisindeyiz. Henüz kafamızda tam netleşmiş birşey yok. Birkaç gün daha sürebilir. Ama en kısa zamanda netleştirip, önümüze bakacağız.

ÇALIŞMALARIMIZ VE PROGRAMLARIMIZ AKSAKSIZ SÜRÜYOR

Seçim çalışmalarımızda hiç bir aksaklığımız yok. Belediye Başkan adayımız İsmail Erdem’in saha çalışmaları aksamadan sabahtan gecenin geç vaktine kadar sürüyor. SKM Ekibimiz bütün programları planlamaya devam ediyor. Belediye Başkan adayımız ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızda sahada koşturuyor.  O anlamda hiç bir sıkıntımız yok. Sadece biz burada değerlendirmelerimiz devam ediyor. Sadece saha’da hiç bir değişiklik yokmuş gibi çalışmalarımız sürüyor.

SKM’DE DEVAM VEYA DEĞİŞİM KARARI ÇIKABİLİR

Yönetim Kurulunun istifasının ardından mevcut SKM Başkanı Halil İbrahim Yazıcı’nın görevine devam edip etmeyeceği ile ilgili soru üzerine; değerlendiriyoruz ve kendisi ile iki gün önce görüştüm. Halil İbrahim Yazıcı’dan aldığımız bilgilerle programlara devam ediyoruz. O mu devam eder, başkası mı devam eder değerlendireceğiz. En kısa zamanda süreci netleştireceğiz.

HERKESİ KUCAKLAYACAK BİR EKİP OLUŞTURACAĞIZ

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı ve teşkilatı 2009 beri var. Ataşehir için en doğru ekip, ne hayırlısı olacak ise bakış açımızda o şekilde. Çok kıymetli insanlar buralarda görev yaptılar. Görev yapmaya devam ediyorlar, kimisi edecek. Nihayetinde teknik tarafı var. Belirli sayıda isim yazılacak. Bütün ekiplerden ilçe yönetim kurulunu oluştururken, Rıza Saka, Nimetullah Topu, Naim Yağcı ve Ahmet Özcan dönemlerinde görev alan bütün yönetimlere karşı ön yargımız olamaz. Teşkilat adabımız gereği de olamam. Benden önceki İlçe Başkanlarımız ve yönetimlerimiz çok kıymetli ve değerlidir. Hepsinin ciddi emekleri oldu. İl’de de görev yaptığım süre içerisinde Ataşehir’i de yakından takip eden birisiydim. Yıllarca Anadolu Yakası’nda 1.Bölge ve 2.Bölge’de başkanlık görevlerim oldu. Anadolu yakasındaki bütün ilçeleri takip ettim. O dönemlerden tanıdığım insanlar, hepsiyle hukukumda iyi. Çok kıymetli arkadaşlarımız yol yürüdüler. Bugün bakacağız ve değerlendireceğiz. İçlerinde hala heyecanı ve vakti müsait olan çeşitli kriterler var, bu kriterlere göre değerlendirip herkesi kucaklayacak bir ekip oluşturacağız.

MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURUM OLMUŞTU, BÜYÜKLERİMİZ BÖYLE UYGUN GÖRDÜLER

Meclis üyeliği konusunda başvurusunun olduğunu belirten Özkaya, ancak büyüklerinin takdiri ile bundan sonraki süreçte İlçe Başkanı olarak görevimiz devam edecektir. İleriyi bilemeyiz ama şuan teknik olarak görünen o. Başvurumuzu yenilemekte, bir prosedür gereği idi. Belki olacaktı, belki olmayacaktı.Dediğimiz gibi hızlı bir süreçti, dediğimiz gibi önümüze bakacağız. Geçmişe dönük oradaki birşeylere takılmayız.

BASINLA AKREDİTE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Basın ile geçiş sürecini atlattıktan sonra, basın mensuplarıyla koordinasyon planlarımızın içerisinde var. Görev dağılımını yaptıktan sonra, ilgili arkadaşlarımız sizlerle akredite yapmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı daha kolay takip etme fırsatınız olacak. Basın ile iletişim noktasında hem ilçe başkanlığımız ve hemde belediye başkan adayımız arasında aksaklıkları en kısa zamanda gidereceğiz.

YENİSAHRA VE BARBAROS İMAR PLANLARI İÇİN SABREDİN, ÇOK AZ KALDI

Yenisahra ve Barbaros İmar Planları ile ilgili işin tekniki kısımları da incelendikten sonra 2 gün içerisinde İBB Meclisine gelecek ve yapılacak değerlendirme sonrasında oylamaya sunulacak. Oylamanın durumuna göre bizim ümidimiz var. Düşüncemiz olumlu ve süreç resmileşsin zaten duyurusunu yapmış olacağız.

ATAŞEHİR’İ ALABİLMEK İÇİN EN DOĞRU LİSTEYİ YAPACAĞIZ

Meclis üyeleri listesi konusunda AK Parti’nin kurumsal bir parti olduğunu ve kuruluşunun ilk günü de bu kurumsallığı başarmış bir partidir. Bizde isimler değiştiğinde işler aksamaz, meclis üyeliği noktasında da belediye başkan adayımız ile değerlendirmelerimizi ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Ataşehir’de AK Parti’nin belediyeyi alabilmesi için en doğru listeyi alabilme gayreti içerisinde içerisindeyiz. Gayette uyumlu çalışma içerisindeyiz. Haftaya salı günü de meclis üyelerimizi resmileştikten sonra siz basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmalarımız gayet iyi bir şekilde yürütülmektedir.

VATANDAŞIMIZ 10 YILDA SANCAKTEPE VE ATAŞEHİR’E YAPILANLARI DEĞERLENDİRSİN

Vatandaşlarımız objektif bir şekilde 10 Yılda Sancaktepe ve Ataşehir’e yapılanları değerlendirsinler. Ataşehir’in 10 yılda bizim gözümüzde ve nazarımızda; gelmesi gerektiği noktadan çok uzak bir noktada olduğunu düşünüyoruz. Belediye Başkan Adayımız İsmail Erdem’in 2009’da kurulan Sancaktepe’de belediye başkanı olduğu bir ilçe’de 2009’dan 2019’a 10 yılda neler olmuş. Videolarla izlesinler. Birde Ataşehir’e baksınlar. Ataşehir’de 2009’dan 2019’a neler olamamış bir düşünsünler. Objektif olduktan sonra ben herkesin kendi vicdanına göre düşüncesine saygı duyuyorum. Nihayetinde özgür bir ülkede yaşıyor, herkesin kendi özgür iradesi ile bir taraf olacak. Gayet objektif bir şekilde vatandaşlar kendi kaynakları ile bir belediye başkanının kendi imkanları ile 10 yılda ne yaptın ve ne vaad ediyorsun dediğinde kendi ulaşabilecekleri kaynaklarla değerlendirdiğinde ben inanıyorum ki, 31 Mart gecesi burada AK Parti’yi iktidar yapacaktır.

YEREL İLE MERKEZİ HÜKÜMETİN KOORDİNELİ OLMASI ÖNEMLİ

Öncelikle merkezi yönetimin yatırımları noktasında Ataşehir’de metro ve diğer yatırımlar dışındaki yatırımların olması için yerel ile merkezi hükümetin koordineli olabileceği bir yapıyla daha iyi olacaktır. Biz bugüne kadar 10 yıldır merkezi hükümetin yatırımlarını buraya getirme gayreti içerisinde olduysak ve bugün bazıları yapılabiliyorsa, yerel yönetimler ile çok daha iyisini ve hızlısını Ataşehir halkına sunma içerisindeyiz. Yerel ve genelin daha koordineli olacağı bir sürecin önümüzdeki dönemde Ataşehir için çok daha olumlu olacağını düşünüyorum.

OLUMSUZ BİR DURUM YOK ÇALIŞMALARIMIZI ARTTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ

Görev değişikliği ile ilgili herhangi bir olumsuz durum yok. Gerek ana kademe, gerekse saha teşkilatımız ile çalışmalarımızı her geçen gün arttırmaya devam edeceğiz ve seçim sürecini başarıyla tamamlayacağız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ