logo

Mehmet Alver ‘Ben Değil, Biz Kastamonu Üst Kimliğimiz’

Mehmet Alver ‘Ben Değil, Biz Kastamonu Üst Kimliğimiz’

Kastamonu federasyon, dernek ve STK yöneticileri, Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Alver öncülüğünde Ataşehir’de toplanarak birlik ve beraberliğin çalışmasını başlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Nüfus yoğunluğu ve İstanbul’un demografik yapısında ilk sıralarda yer alan, ancak temsilde hak ettiği yerde olmadıklarını ifade eden bir grup Kastamonu STK yöneticisi, Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanı Mehmet Alver öncülüğünde Ataşehir’de toplanarak birlik ve beraberliğin sağlanması amacı ile çalışma başlattı.

Mehmet Alver ‘Ben Değil, Biz Kastamonu Üst Kimliğimiz’ https://www.itvhaber.com/mehmet-alver-ben-degil-biz-kastamonu-ust-kimligimiz.html#.Xa2pRLGvLXY.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Sonntag, 20. Oktober 2019

Araç Dernekler Federasyonu Başkanı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanı Mehmet Alver öncülüğünde Ataşehir Kayışdağı Mirhan Cafe’de bir araya gelen Kastamonu federasyon, dernek ve STK başkan ile yöneticilerinin Kastamonu Siyaset, iş ve ve sanat camiasından temsilcilerin katıldığı “Kastamonu Birlik ve Beraberlik Toplantısı”na; Araç Belediye Başkanı Selami Çelebioğlu ve Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Başkanı Remzi Şen ile birlikte;  Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Semih Kayhan ve Orhan Çerkez, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Ataşehir Belediye Meclisi Üyeleri Oğuz Sarul, Selami İğrek, Bekir Bozkızıl, Kudret Aslan, Duran Acar, Kurtuluş Özaydın, ÇANDEF Genel Başkan Yardımcısı ve Maltepe Belediye Meclisi Üyesi Erol Tepebaşı, CHP önceki dönem İl Başkan yardımcıları Mehmet Diribaş ve Muhittin Tığlı, CHP Ataşehir İlçe kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan’ın arasında olduğu siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

BEN DEĞİL BİZ, KASTAMONU ÜST KİMLİĞİ TEK AMACIMIZ

İstanbul’daki Kastamonu STK’larının birlik ve beraberliğinin sağlanması amacı ile bu güne kadar bu kapsamda toplantı yapılmadığını ifade eden Kastamonu ili Araç Dernekler Federasyonu Başkanı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanı Mehmet Alver, toplantının açılışında yaptığı konuşmada KLastamonu üst kimliği ile bir araya gelindiğini kaydederek; “Burada siyaset, ötekileştirme yok. Ben değil, biz varız. Kastamonu üst kimliği tek amacımız.” Dedi.

Mehmet Alver ‘Ben Değil, Biz Kastamonu Üst Kimliğimiz’ https://www.itvhaber.com/mehmet-alver-ben-degil-biz-kastamonu-ust-kimligimiz.html#.Xa2pRLGvLXY.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Sonntag, 20. Oktober 2019

MAKAM VE MEVKİ PEŞİNDE KOŞTUĞUMUZ SÜRECE BİRLEŞEMEYİZ

İstanbul’daki Kastamonulu nüfusunun 2. Olarak görünüyor olduğunu ancak, İstanbul doğumlu Kastamonulular ile birlikte bu sıralamada birincilikte yer aldıklarını vurgulayan Araç Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Alver, “İstanbul’da Kastamonulu nüfusuyla birinciyiz. İstanbul’da birinci olmamıza rağmen temsilde Kastamonu olarak yok denecek kadar az sayıdayız. Bunun nedenini kendimizde aramalıyız. En büyük neden birlik olmamamız, ayrışmamızdır. Birleşmeyip kişisel olarak makam ve mevki peşinde koştuğumuz sürece birleşemeyiz. Bu toplantının amacı, İstanbul’daki Kastamonu STK’larını tek çatı altında toplama, birleştirmenin ilk adımını atmaktır. Tek yürek, tek çatı olursak, isteklerimiz, taleplerimiz daha çok ve çabuk kabul görecektir.” Şeklinde sürdürdüğü konuşmasını; “Biz demek varken, ben demek neden? Şahsi egomuz mu?” soruları ile tamamladı.

TEK ÇATIDA BİRLEŞMENİN SAĞLANMASININ GEREKLİLİĞİNE İŞARET ETTİLER

Toplantının devamında söz alan konuşmalarda Kastamonu’nun İstanbul’da ve genel siyasette hak ettiği ölçüde temsil edilemediğini kaydederek, bu anlamda yapılan çalışmalara örnekler verilerek; birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin, dayanışmanın Kastamonu’yu ve Kastamonuluları daha da güçlendireceği ve hak ettikleri temsil oranına ulaştıracağını ifade ettiler. Konuşmacılar bu toplantının Kastamonuluların birlik ve beraberliğin sağlanarak tek çatı altında toplanma çalışmalarının ilk adımı olduğunu, çalışmaların sürdürüleceği toplantılarını devamının ve tek çatıda birleşmenin sağlanmasının gerekliliğine işaret ettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ