logo

Merdan Özer, ‘Alışılmışın Dışında Meclis Üyesi Olacağım’

Merdan Özer, ‘Alışılmışın Dışında Meclis Üyesi Olacağım’

Basın temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ataşehir Belediye Meclisi üyesi aday adayı Merdan Özer, “Alışılmışın dışında meclis üyesi Olacağım” dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi üyesi aday adayı Merdan Özer Ataşehirli basın temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde seçilecek olacak olan yeni belediye yönetim ve adaylıklarla ilgili görüşlerini basın temsilcilerine aktaran Merdan Özer, yeni dönemde meclis üyeliği aday adaylığı için gerekçelerini paylaştı.

BU DÖNEMDE ATAŞEHİR’E HİZMET ETMEYİ DÜŞÜNDÜM

Neden aday oldum?” sorusunu yanıtlayan Ataşehir Belediye Meclisi üyesi aday adayı Merdan Özer, Belediye meclis üyeliği basite alınacak bir görev olmadığının altını çizerek, gerekçelerini; kenti marka kent yapmak için proje üretmek. Belediye başkanı ile uyumlu çalışmak. Ataşehir ile ilgili projelere katkı sağlamak. Bu konuda ben kendimi hazır hissediyorum. Geçmiş dönem tecrübelerim de beraber bu dönemde Ataşehir’e hizmet etmeyi düşündüm. Bu yüzden aday adayı olmaya karar verdim.

KENT LOKANTALARININ ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Barınma ve beslenme sorunlarına da dikkat çeken Merdan Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Kent Lokantası” uygulamasının Ataşehir’e de taşınması gerektiğini ifade ederek;  “Ülkedeki ekonomik sorunlardan dolayı kent lokantalarının önemi çok büyük. Sosyal tesislere önem vermek gerekiyor. Kültürel etkinlik ve spor tesisler ile bilime ışık tutan kütüphaneleri çoğaltmak gerekiyor.” Diye konuştu.

PLANLARDAKİ AKSAKLIKLAR KANGREN OLAN SORUNLARDAN

Marka şehir olabilecek, vizyonu olan bir Ataşehir’de 15 yılda yapılanlara rağmen hala yapılacak işler olduğunu kaydeden Merdan Özer, “Özellikle 1/5000 ölçek planlardaki aksaklıklar bazı mahallelerde kangren olan sorunlardan bir tanesi. Benim de katıldığım, çok iyi bildiğim plan çalışmalarında, hala yapılaşmalar yapılamadı.” Dedi.     

BATTAL BAŞKANIMLA ÇALIŞMIŞ OLMANIN ONURUNU YAŞADIM

Merdan Özer, açıklamasında, “Belediye Meclisi üyesi görevinde bulunduğu dönemde Battal başkanımla çalışmış olmanın onurunu yaşadım. Başkanla çok güzel günlerimiz geçti. Ataşehir’e çok güzel hizmetleri oldu. 3 dönem,15 yıl yapmış olduğu Ataşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki işleri herkes gördü. Bizler de kendisine müteşekkiriz.” İfadelerine yer verdi.

Yeni döneme yönelik hazırlıkları ile Atgaşehir’in ihtiyacı olan çalışmalara işaret eden Merdan Özer, açıklamalarında, “Belediye başkan adayımız Onursal Adıgüzel’in dediği gibi; katılımcı belediye anlayışı ile mahalle toplantıları yapabilmek, projeler hazırlayabilmek. Var olan çağrı merkezlerini çoğaltmak. Kentin geçmişten gelen imar sorunlarına çözüm bulmak. Mahalleler arasındaki yapılaşma farklılıklarını ortadan kaldırabilecek kentsel dönüşüm çözümleri gerekiyor. İstanbul deprem kuşağında. Olası 7’nin üzerinde bir depremin İstanbul’da büyük bir yıkıma neden olacağı, altyapısı çökerek Türkiye’yi de etkileyebilecek bir sorun haline gelebileceği açık. Onun için kentsel dönüşüm hızlandırmak, 1999 yılından önce yapılmış binaların röntgenini çekmek. Bu alanda bir portföy oluşturup; buna göre çözüm üretmek. Depreme dirençli binalar yapmak gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

MERDAN ÖZER KİMDİR?

1958 Ordu Mesudiye doğumlu olan Merdan Özer, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ordu Mesudiye’de bitirdi. Üniversiteyi Almanya’da Dortmund Üniversitesi Mimar Mühendislik fakültesinde tamamladı. 1985’te mezun oldu.

 Meslek yaşamında Mimar olarak 1400’e yakın konut yaparak yaşamını sürdürdü. Kontrol Mühendisliği şantiye şefliği ve şirket ortaklığı, sonrasında da kendi şirketiyle meslek yaşamını sürdürdü.

Karadenizliler Vakfı, Çekmeköy Gönüllüler Derneği, Mesudiye Dernek yönetimi, kendi Köyü Arık Musa Derneği’nde ve diğer bazı STK’larda kurucu üyelik, yönetim kurulu üyelikleri görevinde bulundu. Devam eden STK görevlerine ilave, 2009’da kurdukları Mesudiye Çevre Derneği ile çevre konularından ağırlık verdi.

2014-2019 yılları arasında Ataşehir Belediye Meclisinde meclis üyeliği görevlerinde bulundu. Bu dönemde bazı komisyonlarda görev aldı.

Üniversite eğitimini Almanya’da alması sebebiyle iyi derecede Almanca konuşuyor. Evli ve iki çocuk babası…

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ