logo

Mersin’de Yakalanan Kokainin Türkiye’deki Sahibi Kim?

Mersin’de Yakalanan Kokainin Türkiye’deki Sahibi Kim?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘Mersin Limanı’nda 1 ton kokain ele geçirildiğini’ duyuran Gümrük ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a, yaptığı yazılı açıklamayla seslendi.

 “Mersin Limanı”nda ele geçirilen 1 ton kokain ile ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Kim ya da kimler bu kokain sevkiyatının içerisinde yer almışlar?” sorusunu sordu.

Tekin, açıklamasında şu hususlara yer verdi:

“Sayın Bakan, ‘ülkede bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokaini yakaladık’ böbürlenmeniz inanın ki bir işe yaramıyor! Kim ya da kimler bu kokain sevkiyatının içerisinde yer almışlar? Sahipleri ve ortakları kimlerdir? Lütfen bu soruların cevabını bir kez olsun kamuoyuna açıklayın.  Bu kadar büyük bir kokain sevkiyatının ülke içinden destek olmadan yapılamayacağı en iyi bilmesi gereken kişilerden biri sizsiniz.” Dedi.

Tekin, “Milyonlarca dolarlık bir para kaynağından söz ediliyor! Ama bu uyuşturucunun Türkiye’deki sahipleri nedense hiç açıklanmıyor? Sizden ve yetkililiklerden açıklama bekliyoruz. Tüm bu sevkiyatlar, milyarlarca dolarlık zehir ticareti için, siparişlerin verildiği anlaşılıyor. Yani Türkiye’de tonlarca kokaini teslim alacak paraya ve güce sahip baron ya da baronlar var. Bu baronların kim ya da kimler olduğunu açıklamadığınız müddetçe, daha uzun yıllar ülkemiz, kokain ve uyuşturucu rotasından çıkamayacağı anlaşılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Tekin, “Bu nedenle konunun detaylı bir şekilde incelenmesi, gerekli hukuki işlemlerin yerine getirilmesi ve yetkililer tarafından kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle sorularımızın cevapların kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ