logo

Meteorlojik Uyarı, ‘Mart Ayı’nda Kar Yağışı Etkili Olacak’

Meteorlojik Uyarı, ‘Mart Ayı’nda Kar Yağışı Etkili Olacak’

Uzmanlardan yapılan uyarıda İstanbul ve Ankara’nın aralarında olduğu, Güneydoğu Anadolu dışındaki yurdun büyük bölümünde etkili kar yağışı bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hafta başında başlayacak yağışların, sıcaklık düşüşüyle birlikte yer yer kar yağışı şeklinde geçeceği ön görülen havanın yurdun genelinde hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.

ÇARŞAMBA AKŞAMI İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR

Çarşamba akşam saatlerinde kar yağışı başlaması beklenen İstanbul‘da Perşembe günü tüm gün kar yağışı devam edeceği tahmin ediliyor. Cuma günü sıcaklıklar daha da düşeceği ve devam edecek olan kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Yağışlarla başlayacak olan hafta başından itibaren düşecek hava sıcaklıklarına bağlı olarak beklenen yağışların kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların hafta ortasından itibaren kar yağışına döneceği kaydediliyor. Marmara ve İç Anadolu’nun tamamında kar geçişleri bekleniyor.

YURT GENELİNDE PAZARTESİ GÜNÜ HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde hava; Marmara, Ege zamanla Batı Karadeniz, Batı Akdeniz, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Samsun, Çorum ve Amasya çevreleri ile bu akşam saatlerinde Güneydoğu Anadolu, Ardahan, Hakkari, Bitlis, Şırnak, Van’ın güneyi, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bu akşam Ardahan, Hakkari, Bitlis ve Van’ın güneyi, Pazartesi sabah ilk saatlerde Trakya’nın yüksek kesimleri ile zamanla Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve Pazartesi sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Kuzey ve iç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ve zamanla Güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:
Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ