logo

METEOROLOJİ MARMARA’DA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

METEOROLOJİ MARMARA’DA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

siddetli-yagmur-sel-alarm_meteorolojiMeteoroloji Genel Müdürlüğü başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış fırtına ve hortum uyarısı yaptı. Meteoroloji’nin uyarısı ile AKOM alarma geçti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteorolji tarafından yapılan tahminlere göre; Marmara’da görülecek yağışlar; İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir illeri başta olmak üzere Bursa, Yalova il geneli ile Tekirdağ ve Edirne’nin güneyi, Bilecik’in batı kesimlerinde kısa süreli fırtına ile birlikte yerel olarak kuvvetli olması beklendiği belirtiliyor.

Meteoroloji bölgede yağışlara ve fırtınaya bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade ediliyor. Vatandaşların kuvvetli yağış sırasında hortum riski, lokal dolu, sel, su baskını ve yıldırım tehlikelerine karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuyor.

Olumsuz hava koşullarına bağlı olarak bölgede; ani sel, su baskını, sel, yıldırım, olayları yaşanabileceğine dikkat çekilirken çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ile ulaşımda aksamalar yaşanabileceğine dikkat çekerek bölgedeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildiriliyor.

AKOM ALARMA GEÇTİ

Meteoroloji’nin bu uyarısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) alarma geçti.

AKOM’dan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji birimlerinin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul’da yarın sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru (15 ila 50 kg/m²) geçişleri bekleniyor. Meteorolojik ihbar doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ