logo

Meteoroloji’den ‘Çok Kuvvetli ve Şiddetli Yağış’ Uyarısı

Meteoroloji’den ‘Çok Kuvvetli ve Şiddetli Yağış’ Uyarısı

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun bazı kesimlerinde “Çok Kuvvetli ve Şiddetli Yağış” uyarısı yapıldı. Sıcaklık 6 ila 12 derece azalacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde Marmara Bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde olarak yağmur olarak beklenen yağışların İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.

METEROLOJİ’DEN ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Meteoroloji Gene Müdürlüğü yaptığı “Çok Kuvvetli ve Şiddetli Yağış” uyarısında; Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı olmak üzere; Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize, Artvin’in kıyıları, Adana’nın doğu kesimleri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Genel olarak yağmur şeklinde beklenen yağışların İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey Kayseri ile Sivas’ın doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde Marmara Bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL YAĞIŞLI, EN YÜKSEK HAVA SICAKLIĞI 14° DERECE

Özellikle İstanbul’un Anadolu yakasında günün ilk saatlerinde yağmur bekleniyor. İstanbul’da bugünün en yüksek hava sıcaklığı 14° ve en düşük hava sıcaklığı 9° olacak. Günün ilerleyen saatlerinde yağış kesilirken havanın açılacağı tahmin ediliyor.

Bölgede rüzgarın; bölgenin doğusunda kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

TRAKYA HARİÇ ÜLKE GENELİ YAĞIŞLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Trakya hariç ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, zamanla İç Ege’nin, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların; Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize, Artvin’in kıyıları, Adana’nın doğu kesimleri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Rüzgarın; Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEROLOJİ’DEN UYARILAR:

ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize, Artvin’in kıyıları, Adana’nın doğu kesimleri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis ve Siirt çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın; Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ