logo

Meydanı Yayalaşacak Beşiktaş’ta ‘Dönüşüm’de Başlıyor

Meydanı Yayalaşacak Beşiktaş’ta ‘Dönüşüm’de Başlıyor

İstanbul’un önemli merkezlerinden Beşiktaş Meydanı yayalaştırma projesi ile yeni yüzüne kavuşacak. Yaylaştırma Projeyle Beşiktaş’ta ‘Kentsel Dönüşüm’de başlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul ulaşımında önemli bir yeri olan Beşiktaş Meydanı’nda; yeni düzenleme ile trafik yer altına alınacak ve böylece Beşiktaş, hak ettiği gibi gerçek bir kent meydanına sahip olacak.

Beşiktaş Meydanı Yayalaştırma ve Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayım başladı.

Boğaziçi suyolu üzerinde, iskelesi ve birinci Boğaz Köprüsü’ nün şehir içinde bağlantısı ile İstanbul ulaşımında önemli yeri olan tarihsel, turistik, kültürel ve ticaret işlevleri olan bir alan olan Beşiktaş Meydanı; D-100 Karayolu bağlantısının bulunması, Taksim-Bebek-Arnavutköy güzergahında geçiş noktasında yer alması, demiryolu sistemi ile bütünleşmesi ve deniz yolları gibi ana ulaşım akslarının kesiştiği noktada yer alması nendi ile Beşiktaş ve İstanbul’da önemli bir konuma taşıyor.

İBB tarafından yapılan açıklamada; “Beşiktaş Meydanı Düzenleme Projesi ile; tarihi, turistik, kültürel ve ticaret işlevleri bulunan Beşiktaş Meydanı’nda, heykelden sahile kadar inen bir meydan gelişecek. Proje ile iskeleden başlayan meydanın tamamı, trafikten arındırılarak yayalara kesintisiz olarak denizle buluşma imkanı sağlanacak. Meydandaki tüm araç trafiği yerin altına alınacağı için denizin önü tamamen yayalara açılacak ve deniz ile tarihi Köyiçi Meydanı birleşecek. Proje kapsamında, 10 bin metrekareye yakın alan yayalaştırılacak. Böylece yalnızca Beşiktaşlılar için değil, İstanbullular için de bir yaşam merkezi olan Beşiktaş artık bir ‘Kent Meydanı’na’ sahip olacak” deniliyor.

İstanbul’un en büyük ve önemli ilçesinden biri olan Beşiktaş, Avrupa yakasında ‘merkez’ olma özelliğine de sahip. Beşiktaş Meydanı’nda önemli şehir öğeleri bulunuyor.

TRAFİK YER ALTINA İNECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi’nin yürüttüğü ortak çalışma olan Yayalaştırma Projesi’yle Beşiktaş Meydanı araç trafiğinden arındırılacak. Trafik yer altına alınacak.

Meydandaki toplu taşıma durakları kaldırılacak. Otopark, bankalar ve iş yerleri yıkılacak. Anıtlar ise korunacak.

Yayalaştırma kapsamında Ihlamurdere Caddesi de araç trafiğine kapatılacak. Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nin bulunduğu alana Ihlamur Meydan Projesi’yle de 1000 araç kapasiteli otopark yapılacak.

DÖNÜŞÜM YAPILACAK SEMTLER

Proje sadece meydanı kapsamıyor, kentsel dönüşüm de gündemde.

Beşiktaş’ta deprem riski taşıyan Sinanpaşa, Türkali, Vişnezade, Ortaköy ve Mecidiye mahallerinde dönüşüm yapılacak.

PROJE SÜRECİ

Projeler hazır. 2016 yılının sonuna kadar bu projelerin onaylanması, 2017-2018 sezonunda uygulanmaya başlaması, 2019’da ise Beşiktaş’ın yeni yüzüne dair ilk sonuçların alınması bekleniyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ