logo

MHP ve Ak Parti’den Emekliye Seyyanen Zam Açıklaması

MHP ve Ak Parti’den Emekliye Seyyanen Zam Açıklaması

Emeklilere refah payı ile yüzde 25 zammın beklentiden uzak kalması ve tepkilerin artması üzerine MHP ve Ak Parti’den umut veren açıklamalar geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Emeklilere refah payı ile yüzde 25 zam açıklamasının beklentiden uzak kalması ve tepkilerin artması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin “Emekliye seyyanen zam yapılmalı” çıkışı, ardından da AK Parti‘den açıklama geldi.

MHP Lideri Bahçeli’nin “Emekliye seyyanen zam yapılmalı” açıklamasının ardından AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, “Gayretimiz, çabamız olacaktır” dedi.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI EMEKLİLERE UMUT OLDU

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilerin maaş zammı tepkisi ile ilgili, “Teklifimiz şudur: 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır” açıklamasına yer vermişti. MHP lideri Bahçeli’nin bu açıklaması emekliler için unut olmuştu.

AK PARTİ’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

MHP lideri Bahçeli’nin emekliler için “Teklifimiz şudur: 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır” çıkışı hatırlatılan Ak Partili Güler, “Memur emeklilerimizin refah payı, enflasyon farkı. Aynı zamanda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ödenecek oranları açıkladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı oldu. Çalışma Bakanımız, Maliye ve Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcımızın çalışması oldu. Yüzde 25 zam uygulanması noktasında karar oluştu. Mevcut önergemizi verdik ve maddeleşti. Memur emeklilerimize yaklaşık yüzde 25’e çıktık. SSK ve BAĞ-KUR için de öyle aynı zamanda. Bize de çok sayıda itirazlar ve talepler geldi. Oransal manada beklentinin daha fazla olduğunu söylediler. Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var. Bizim halihazırda ek bütçemiz vardı. Ek bütçe bugün kabul edildi. Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir.” Açıklamasına yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ