logo

MOBESYELE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE DESTEK

MOBESYELE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE DESTEK

Bir süredir asayiş sorunu yaşanan, halkın uyuşturucu satıcıları ile karşı karşıya geldiği Yeni Çamlıca Mahallesi’ne, Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle mobese kameralar takıldı.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN UYUŞTURUCUYLA MÜCADELESİ

Bir süredir asayiş sorunu yaşanan Yeni Çamlıca Mahallesi’ne, Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle mobese kameralar takıldı.

Son zamanlarda özellikle uyuşturucu satışı ile gündeme gelen mahallede yaşayanlar, sorunu protesto gösterileriyle gündeme taşıdı. Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Ataşehir Belediyesi de derhal harekete geçti. Bölgeye monte edilen mobese kameralar, suç ve suçluyla mücadele eden güvenlik kuvvetlerine büyük katkı sağlayacak.

Uyuşturucu madde ile mücadeleye her zaman destek olduklarını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, şunları söyledi:

“Daha önce başlattığımız Yeni Hayat projemiz ve merkezimiz ile 13 bin çocuğa ve ailelerine ulaştık. Belediyemizin hayata geçirdiği Yeni Hayat Gençlik Merkezi ile madde kullanımına karşı derin bir mücadele veriyoruz. Ortaokul ve lise öğrencilerini, verdiğimiz ‘Bağımlılık ve Farkındalık’ seminerleri ile bağımlılıktan korumayı amaçlıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen mahalle güvenliğinin mobese kameralar ile artırılması talebine de hemen destek olduk.”

Yeni Çamlıca Muhtarı Fazlı Sarısoy, ilçe güvenlik toplantısında, mahalleye mobese kameralar yerleştirilmesini önermişti. Bu istek üzerine Kaymakamlık da Ataşehir Belediyesi’ne talepte bulununca, kameralar monte edildi.

Maliyeti Ataşehir Belediyesi tarafından karşılanan mobese kameralar, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olacak. Kameralar, 24 saat boyunca kayıt yapacak.

Dursunbey Caddesi’ne iki, Reşitpaşa Caddesi ve Erdembey Sokak’a birer olmak üzere toplam 4 mobese kamera yerleştirildi, mevcut olan bir mobese kameranın da yeri değiştirildi.

Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarı Fazlı Sarısoy, “Yakın bölgemizdeki kentsel dönüşüm nedeniyle mahallemizin aldığı göçlerle nüfusumuz 16 bin’e dayandı.  Vatandaşlarımız güvende olmadıklarını hissediyorlardı. Talebimizi yerine getiren kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ