logo

MP Ataşehir Adayı Raşit Şahin Öztürk, Türkiye’de İlk: İmar Palanında ‘Cem Evi’ İbadet Alanı Olacak

MP Ataşehir Adayı Raşit Şahin Öztürk, Türkiye’de İlk: İmar Palanında ‘Cem Evi’ İbadet Alanı Olacak

Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Raşit Şahin Öztürk, 31 Mart seçimleri kapsamında asılan afişlerin tahrip edildiğini açıkladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Memleket Partisi Ataşehir Adayı Raşit Şahin Öztürk, Ataşehir Belediyesi olarak hazırlanacak 1/1000 ölçek Uygulama İmar Palanında Türkiye’de ilk olarak ‘Cem evi’ ibadet alanı ayrılacağını, plana “Cemevi” olarak işleneceğini söyledi.

Basın açıklamasında seçim propagandası kapsamında partili arkadaşlarını büyük bir özveri ve emekle hazırladığı pankartların tahrip edildiğini kaydeden Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Raşit Şahin Öztürk, çalışmalarına yönelik provokasyonu kınadı.

BİZİM SİYASET YAPMA HAKKIMIZ YOK MU?

Pankartlarını tahrip eden saldırganlar ile ilgili adli işlemlerin başlatıldığını kaydeden Memleket Partisi Adayı Öztürk, “Bizim siyaset yapma hakkımız yok mu?” diye sordu.

PANKARTLARA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ

Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Raşit Şahin Öztürk, yaptığı açıklamada, Sevgili Ataşehirliler, ilçemiz genelinde seçim propagandası kapsamında büyük bir özveri ve emekle hazırladığımız, kendi kaynaklarımız ile bastırdığımız ve astığımız pankartlarımız, kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tahrip edilmiştir.
  Yaşadığımız bu üzücü olay, İlçe Başkanlığımız tarafından ivedilikle Emniyet birimlerimize iletilmiş ve adli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” İfadeleri yer aldı.

Siyasi partilerin çalışmalarında kamu olanaklarının kullanıldığına dikkat çeken Memleket Partisi Ataşehir Adayı Raşit Şahin Öztürk, bu çalışmalarda yer aldığını iddia ettiği kamu personelinin siyasi çalışmalarda bulunamayacağının altını çizerek, “Kimsenin ekmeği ile oynamak istemiyorum dedi.”

Seçim çalışması yapan stand görevlisi arkadaşlarının tehdit edildiğini iddia eden Reşat Şahin öztürk, kendisi ile ilgili iddiaların kanıtlanmasını istedi.

KURUCU BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ’YE YÖNELİK OLUMSUZ HİÇBİR DAVRANIŞ KABUL EDİLEMEZ

Önceki gün imar bilgilendirme toplantısında Ataşehir’in Kurucu Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye yönelik tatsız davranışın partilerinin kurumsal kimliği ile ilgisinin bulunmadığını, bölgede yaşayan bir partilinin kişisel mağduriyetine bağlı bir çıkış yaşanmış olduğunu öğrendiğini kaydeden Memleket Partisi Ataşehir Adayı Raşit Şahin Öztürk, partisinde kurucu başkan Battal İlgezdi’ye yönelik olumsuz hiçbir davranış olamayacağını, kendisin de böyle bir davranışı tasvip etmeyeceğini söyledi.

TÜRKİYE’DE İMAR PLANLARINA RESMİ OLARAK “CEMEVİ” İBARESİ KOYAN BELEDİYE OLACAĞIZ

Basın açıklamasının sonunda 31 Mart seçim vaatleri kapsamında bir projesini daha açıklayan Memleket Partisi Ataşehir Adayı Raşit Şahin Öztürk, belediye başkanı seçilince 1/1000 ölçek Uygulama İmar Palanı yapımı sırasında, uygun alanda “Cemevi” adıyla ibadet alanı ayrılacağını, planda “Cemevi” adıyla ibadet alanı olarak işleneceğini, gerek duyulursa diğer inanç guruplarına yönelik ibadet alanının da planda yer almasını sağlayacaklarını ifade etti.  Öztürk, “Türkiye’de imar planlarına resmi olarak “Cemevi” ibaresi koyan belediye biz olacağız.” dedi.

Öztürk, açıklamasında, “Cemevlerine çalgı, çengi evi diyen Sayın Cumhurbaşkanı Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlamıştı. Cem evleri bu ülkede Alevi inancını yaşayan insanlarımızın ibadet alanıdır. Sosyualleşme alanıdır. Dini ritüellerini gerçekleştirdikleri alandır. Yaslarında, taziyelerinde bir araya geldikleri, dini ritüellerini yerine getirdikleri alandır. Hiç kimsenin inancı, kimsenin inanç kültürünün tekelinde değildir. Biz Ataşehir Belediyesi olarak 1/1000 ölçek Uygulama İmar Palanında ‘Cem evi’ ibadet alanı olarak düzenleyeceğiz. Buranı giderlerini de belediyemiz bütçesinden, ‘camilerimiz nasıl karşılanıyorsa’ karşılayacağız. Bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ