logo

MP Ataşehir Adayı Reşat Şahin Öztürk ‘Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’ Yaptı

MP Ataşehir Adayı Reşat Şahin Öztürk ‘Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’ Yaptı

Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan adayı Reşat Şahin Öztürk projelerinin ve belediye meclis üye adaylarının lansmanını gerçekleştirdi.

Memleket Partisi’nin İstanbul’da ilk açıklanan ilçe belediye başkan adayı Reşat Şahin Öztürk,  Memleket Partisi üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek Ataşehir için ürettiği projelerini anlattı.

Tanıtım toplantısına Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Memleket Partisi il başkan vekilleri Zeynel Bozkurt ve Eyüp Kantarcı’nın yer aldığı, şehir dışında olmasından dolayı son anda lansmana katılamayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin mesajıyla toplantı devam etti.

Muharrem İnce’nin mesajı: Sevgili Ataşehir örgütüm, memleketimize sevdalı omuzdaşlarım! Girdiğimiz bu karanlık süreçten çıkışın adresi, Atatürk’ümüzün yolu olan Memleket Parti’mizdir. Mutlu yarınlar adına verdiğimiz bu mücadeleyi zaferle taçlandıracağımıza inancım tamdır. Genel başkanınız olarak büyük bir onur duyuyorum. Şimdi hiç boş durmadan memleket aşkıyla herkesi kapı kapı dolaşmaya davet ediyorum. 1 Nisan sabahı Ataşehir İlçe Seçim Kurulu önünde size emanet ettiğimiz başkan adayımız, kardeşimiz Reşat Şahin Öztürk’ün belediye başkanlığı mazbata alım töreninde kol kola belediyeye yürümeye sizleri davet ediyorum. Kimseye randevu vermeyin, saygılarımla.

Memleket Partisi Ataşehir ilçesi belediye başkan adayı Reşat Şahin Öztürk, kürsüye çıktığında konuşmasına başlamadan önce kendi hayat görüşünü anlatan CHP eski genel başkanı merhum Deniz Baykal’ın seslendirdiği Rudyard Kipling’in  ‘Adam Olmak’ şiiriyle seçim sürecindeki ana mesajını verdi.

Amerikan modelli iki kutuplu ana eksen siyasetin sonuçları yüreğimizi burkuyor.

Türkiye’nin tarihinde hiç olmadığı kadar en zor sürecinden geçtiğini belirterek konuşmasını başlatan Reşat Şahin Öztürk, son 22 yıldır siyasi döngü içerisinde Amerikan modelli iki kutuplu ana eksen siyasetinin Türkiye’de dizayn edildiğini anlattı.

İki kutuplu siyasetin diğer eksenindeki parti ne yapıyor?

Memleket Partisi Ataşehir Adayı Reşat Şahin Öztürk konuşmasına şöyle devam etti. ‘İktidarın yaptıklarını anlatmaya dilimiz yetmez. Çektiğimiz acılar yüreğimizi burkuyor. Ülkemiz sığınmacı ve mülteci çöplüğüne döndü. Bugün ülke sathı mahallinde mülteci olarak aldığımız insanlara bir aşı politikası uygulamadığımız için hastalıkların artışına neden olundu. GDO’lu ürünler çocuklarımızı, insanlarımızı kanser yapıyor. Lüks yatlara vergi yokken bulgur pirinç gibi ana gıda maddelerine yüzde 48 vergi uygulanıyor. İktidar kötü, kötü olmasa buradaki herkes AKP’li olurdu. İki kutuplu siyasetin diğer eksenindeki parti ne yapıyor?’

Yanlışın ve suçun bir bedeli vardır. Adıgüzel’e sesleniyorum, yemezler, yedirmezler!

Atatürk’ün partisi olan partimizin Ataşehir belediye başkan adayı 8.5 yıl boyunca CHP MYK üyeliği, milletvekilliği, bilgi işlem ve seçim güvenliğinden sorumlu merkez yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2018 seçimlerinde parti genel başkanımız Muharrem İnce, CHP cumhurbaşkanı adayı iken bizzat yakın çalışma ekibindeydim. Dirhem dirhem, 52 ilde 107 miting düzenledik. O gün, Muharrem İnce’nin seçim çalışmasında yer alanların tamamı bilinçli bir şekilde partiden tasfiye edildi. 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Onursal Adıgüzel’in yetkisiyle, 8.000 dolar tutarında, yazıcısı olmayan el yazısıyla hazırlanmış bir faturayla cumhurbaşkanlığı seçimi içinbu yazılım alınmıştır. Bu faturayı sizlerle paylaşıyorum. Hatırlarsanız, seçim gecesi saat 21.30’da CHP’nin yazılım sistemi çöktü. Onursal Adıgüzel bunun üzerine ödüllendirildi ve bir dönem daha milletvekili oldu. O seçimde CHP’nin 12.838 sandığa görevli göndermediği YSK tutanaklarında yer almaktadır. Biz umuduz diyorlar, siz umutsanız neden 2023 seçiminin hemen ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerlediniz? Bu son seçimde 11.000 sandıkta yine görevli yoktu. Sistemin çökmediği söylense de YSK’dan öğrendik yine bir önceki seçimdeki aynı durumlar yaşatıldı. Yanlışın ve suçun bir bedeli vardır, başarı sıfır ama ödüllendirme had safhada. Onursal Adıgüzel’in bir tane başarısı yok. Adıgüzel’e sesleniyorum. Ataşehir’in öz evladıyım diyorsun. Ataşehir’de kaç tane SMA hastası çocuğa dokunabildin, kaç tane engellinin hayatını kolaylaştıracak çalışma yaptın. Merhaba komşum demekle olmuyor. İkametgahın en son Fındıklı’daydı, bir ara Kadıköy’deydi sonra Maltepe derken Ataşehir’de soluğu aldın. Yemezler, yedirmezler! Bir televizyon programında kendisiyle karşılıklı konuşmaya hazırım!

Türkiye’nin en hırsız belediye başkanı olacağım.

Ataşehir deyince herkes yüksek binaları hatırlıyor. O binaların 500 metre ötesinde küçük evler var. Çocuklarına simit alamayan ailelerin yanında bir asgari ücret fiyatına ayakkabı alınan çocuklar var. Söz veriyorum, Türkiye’nin en hırsız belediye başkanı olacağım. Unutmayın, Robin Hood’da bir hırsızdı. Zenginle fakir arasında bir gönül köprüsü kuracağım. Ben annelerin, zorlanan babaların, çocukların kalbini çalacağım. Allah nasip eder seçilirsem kendi kentimin içerisinde bir çocuğun yoksunluk ve yoksullukla yaşadığını bile bile yaşarsam o evde o uykuda bana haram olsun! Birileri ulu Atatürk’ün mirasını tabeladan biz ise zihnimizden yüreğimizden besliyoruz. Bu duruş, ilkesel, ahlaki ölüme gideceğini bile bile inandığı değerlerden taviz vermeyen devrimcilerin duruşudur. Bizim kökümüzde Mustafa Kemal, cesaretimizde Deniz Gezmiş vardır.

Biz sadece çayın demini seviyoruz, siyasetin DEM’ini sevmiyoruz.

3-5 oy uğruna siyasi oportünizmle, pragmatist yaklaşımla bu ülkenin sınırıyla, bu ülkenin ulusal bütünlüğüyle problemi olan kan davası olan hala da o kanı akıtmaya devam eden bir siyasi anlayışla bizi kimse yan yana getiremez. Buna kimsenin de hakkı yoktur. Bunu yapanlar, aslanlar gibi siyasi tokadı yerler.

Gıpgri yaka ve beyaz yakalıya dönüşen halkımıza önceliğimiz, sosyal belediyeciliktir.

Pandemiden sonra mavi beyaz yakalı kavramının gıpgri ve beyaz yakalıya dönüştüğünü, sosyolojik olarak toplumun gitgide uç noktalarda kutuplaştığını ifade eden Reşat Şahin Öztürk, belediyecilikteki önceliğinin yol, asfalt yapmak değil, sosyal belediyecilik olduğunu ifade etti.

Memleket Partisi Ataşehir ilçesi belediye başkan adayı Reşat Şahin Öztürk, Türkiye’nin genel siyasi sürecindeki tespitlerinin ardından Ataşehirliler için ürettiği ilk kez hayata geçecek projelerinin de yer aldığı belediyecilik hedeflerini anlattı.

Göreve geleceğim ilk gün öğrencilerimize her gün sıcak yemek servisini başlatacağım.

Gelecek çocuklarla inşa edilir. Bu nedenle tüm çocuklarımızın öncelikle eşit beslenmesini amaçlıyorum. Tüm devlet okullarındaki öğrencilerimize her gün düzenli olarak protein değeri yüksek sıcak yemek hizmeti vereceğim.

Türkiye’nin ilk tam teşekküllü hayvan köyünü kuracağız.

Çekmeköy-Taşdelen arasında Orman Bakanlığı’na ait çok büyük bir alan mevcut. Hayvan barınağı denilen hayvan cezaevlerinden sokak hayvanlarını kurtaracağız. Bakıma, rehabilitasyona muhtaç

hayvanlarımız için bir devlet hastanesinin veterinerlik binasını bu alana inşa edeceğiz. Hayvanların habitatlarına uygun özgürce yaşayacakları, beslenebilecekleri bir hayvan köyünü kısmetse ilk kez biz hayata geçireceğiz. Hayvan maması üretme fabrikası kuracağız.

Türkiye’de ilk kez 0-6 yaş arası çocuklu annelere aynı binada eğitim ve iş, çocuklarına oyun alanları hizmetini sunacağız.

0-6 yaşlarında çocuğu olup çalışamayan annelerimizin sosyalleşmesi, üretebilmesi gerekiyor. Onları çocuklarından ayırmadan aynı binada çocuklarının bakımı, oynaması sağlanırken anneler de uzmanlar eşliğinde zanaatkar becerilerini artırarak üretim içerisine girecekler ve gelir elde edecekler. Anneyi çocuğundan koparmadan 17 mahallenin tamamında 18 ay içerisinde binaları inşa edip hizmete sunacağız. Sırayla her ay bir mahallede hizmet binası inşa ederek anne-çocuk projemizi hızla hayata geçireceğiz. Aynı zamanda bu binalarımızın içerisine önleyici tıp sistemini dahil edeceğiz. Mutlu ve sağlıklı kent sloganımıza uygun hasta olmadan sağlıklı kalınmasına yönelik bir sağlık hizmetini halkımıza kazandıracağız.   

Ataşehir Atatürk Stadyumu’nu inşa edeceğiz.

Norveç modeli portatif stadyumu TürkişAcarlar’ın orada en son teknoloji, hem profesyonel hem amatör kulüplerimizin kullanabileceği UEFA standartlarına uygun 10.000 kişilik üstü açılıp kapanabilen sök-tak sistemli, ömür boyu kullanım garantili modern kent stadyumunu bir yıl içerisinde inşa edeceğiz. Ataşehir Atatürk Stadyumu’nu belediyenin bütçesiyle değil sponsorların desteğiyle hizmete sunacağız.

Ataşehir’in trafik sorunu İBB’nin metro inşaatlarıyla daha da artmıştır.

İBB yönetimi 5,5 yıldır Ataşehir’deki metro çıkışlarını deplase edememiştir. 19 noktadaki metroların güvenliği sağlanamamıştır. Aynı anda 10 metro yapalım derken İstanbul trafiği, sayelerinde mega kentten iyice mega köye dönüşmüştür.

Trafik çözümümüz

Ataşehir’in kent meydanı dediğimiz Migros’dan başlayan Bilfen okulunun orada biten bölgedebat çık sistemiyle üst yolu tamamıyla kapatacağız. Mayıs özgürlük emek demek, Haziran da gezi demek, 2025 yılıhaziran ayında Ataşehrimiz’deGezi Meydanı’nı halkımızın hizmetine sunacağız.

Kayışdağı Yeditepe Üniversitesi -KozyatağıCarrefore hattındaki refüjün arasına nostalji tramvayı görünümlü UKM’ye uygun yedi istasyonlu ring seferleri koyacağız. Öğrencilerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza bu hizmetimiz ücretsiz olacak.

İmar planı, mevcut seçilmiş belediye meclisinin çalışmasıdır.

İrili ufaklı 311 fay hattı kuşağının olduğu bir deprem coğrafyasında yaşıyoruz. Maalesef, bugüne dek   yeterli yapı stoku oluşturulmamıştır. Ataşehir’de aynı sorunları yaşıyor. Pankartlarda Onursal Adıgüzel imar planlarını geçirdik şeklinde kampanya yapıyor, kendisi belediye başkanıydı da benim mi haberim yoktu. Bu imar planını şu andaki belediye meclisi hayata geçirmiştir. Bu şekildeki pankartları bir emek hırsızlığı olarak görüyorum.

İmarda yerinde dönüşümle, vergiden harçtan muaf hızlı, depreme hazırlık planı yapacağız.

Geçen imar planları çözüm değil, anayasadaki mülkiyet hakkına bu planlarla tecavüz ediliyor. Şerefiyeler doğru hesaplanmıyor. Önceliğimiz, kentsel dönüşüm yerine kent yoğunluğunu arttırmadan

yerinde dönüşümle binaları yıkıp yerine harç ve vergiden muaf bir yöntemle önce canlarımızı depreme hazırlayacağız. Tabii imar planı yapacağız ama imar rantçılarına fırsat tanımayacağız. İmar planındaki karmaşayı çözmek için belediye bünyemizde hukuk birimini kurup halkımızın haklarını korumak için hizmete sunacağız.

Okulların tamamını depreme dayanıklı hale getireceğiz.   

Çocuklarımızın sağlam okul binalarında eğitim görmesini sağlayacağız. Şok planlarla portatif okullar kuracağız. MEB ile yapacağımız protokollarla depreme dayanıksız okul binalarını derhal dönüştüreceğiz.

Ataşehirlilerin tamamına ferdi kaza sigortası yapacağız.

Bebekler dahil Ataşehir’de ikamet eden tüm insanlarımıza bunu sürekli olarak sunacağız. Her bir Ataşehirlinin canı bizim için kıymetlidir.   

Kütüphanelerimizi kullanan gençlerimize her ay tiyatro ve sinema bileti ile 300 TL kafeterya harçlığı vereceğiz.

Gençlerimiz, istedikleri özel tiyatro, sinemalara gidebilecekler. 300 TL kafeterya harçlığı da yine Ataşehir’deki tüm özel işletmelerde geçerli olacaktır.

Egemenlerin, yancıların, çıkarcıların düzenine dur diyelim, kalkın ayağa

Geleceğimiz olan çocuklarımız için yola çıkıyoruz.  Amacımız vicdan belediyeciliğidir, yanlışa dur diyebilmek, doğruyu ortay koyabilmek, seçimlerinizde alternatif olabilmek varız. Bu düzendeki egemenlere, patronlara, yancılara, çıkarcılara artık dur diyelim.

Memleket Partisi Ataşehir İlçesi Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk konuşmasının ardından Ataşehir Memleket Partisi belediye meclis üyesi adaylarını sahneye davet etti ve ardından büyük Türk Bayrağı eşliğinde İzmir Marşı çalınarak lansman sona erdi.

31 Mart Yerel Seçim Meclis Üyesi Adayları:

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ