logo

‘MSKM’deki Bu Ortamı Başka Yerde Bulamazdım’

‘MSKM’deki Bu Ortamı Başka Yerde Bulamazdım’

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi çok kısa zamanda sanata meraklı çocukların gözdesi oldu. Gitar, perküsyon, keman, bağlama ve piyano kursları büyük ilgi görüyor.

MSKM’deki gitar, perküsyon, keman, bağlama ve piyano kursları büyük ilgi görüyor.

12 yaşındaki Bulut Emre Timur da 4 aydır gitar kurslarına geliyor.

Bulut Emre, beğenerek izlediği gitaristlerin etkisiyle 6 aydır gitar çalıyor.

Gitar çalmaya karar verdiğinde ağabeyinin kısa bir süre çaldığı gitarını alıyor ve internetten bulduğu videolarla çalışmaya başlıyor. Kısa zamanda bir şeyler öğreniyor.

Gitar çalmayı kafasına koyan Bulut Emre anne babasına gitar kursuna gitmek istediğini söyleyince, aile araştırmalar yapıyor.

Ve böylece Bulut Emre, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün “Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında gerçekleştirilen kış sanat okullarının gitar kursuna kaydını yaptırıyor.

Bulut Emre, elinde gitarıyla “Gitar çalmayı çok seviyorum. Evde artık canım sıkılmıyor. Derslerim ve gitarımla güzel vakit geçiriyorum, mutlu oluyorum. Bu arada Rıfat Ilgaz Kitaplığı’na da sık sık geliyorum. Kitap okumayı da çok seviyorum” diyor.

Anne Yayla Timur da sevgiyle bakıyor oğluna ve ekliyor: “Ataşehir Belediyesi’nin sanat kurslarını çok önemsiyorum. Oğlumun gideceği başka kurslar da bulabilirdim, ancak MSKM’deki bu ortamı başka yerde bulamazdım. Belediyemizin bu çalışmaları devam etmeli ve herkese ulaşmalı. Belediyemize çalışmaları için çok teşekkür ediyorum.”

Yayla Timur, oğlunun gitar çalmaya başladıktan sonra internette geçirdiği zamanın gözle görülür şekilde azaldığına da dikkat çekerek, “Oğlum gitara başladığı günden itibaren daha çok araştırıyor, öğreniyor. Oğlum önceden biraz çekingendi, şimdi özgüveni geldi. Oğlum mutlu, biz de mutluyuz” şeklinde konuşuyor…

Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ