logo

Muharrem İnce Ataşehir’de ‘Şehitleri Anma Programı’na Katıldı

Muharrem İnce Ataşehir’de ‘Şehitleri Anma Programı’na Katıldı

Memleket Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı Çanakkale Zaferinin 109’uncu yıl dönümünde Genel Başkan Muharrem İnce’de şehitleri anma ve iftar programı düzenledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Memleket Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferinin 109’uncu yıl dönümü ve Şehitleri Anma kapsamında “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma İftar Programı” düzenlendi.

Ataşehir’de düzenlenen “Şehitleri Anma Programı”na Memleket Partisi Genel Başkan Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Berk Hacıgüzeller, gaziler, şehit ve gazi yakınları, partililer, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, muhtar adayları ve vatandaş katıldı.

Memleket Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı programı ile ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, “Genel Başkanımız Muharrem İnce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Berk Hacıgüzeller ile birlikte 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programımızda vatandaşlarımızla bir araya geldik.” Dedi.

ÇANAKKALE ZEFERİ OSMANLI TEBAASININ TÜRK OLABİLME ADIMI

Çanakkale’nin İki yaka arasında kalan bir boğazda yenilmez denen bir donanmayı küçücük bir mayın gemisi Nusrat Mayın gemisiyle boğazı mayınlayarak denizin dibine gömdüğü gün olarak altını çizdiği 18 Mart Çanakkale Zeferi’nin Osmanlı tebaasının Türk olabilme yolunda attığı ilk ve en büyük adım olarak niteleyen Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan adayı Reşat Şahin Öztürk, konuşmasında “Türküyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle, inananıyla, inanmayanıyla her kesimden insanın kucak kucağa bu topraklar için kanını döktüğü yerdir Çanakkale.” İfadelerine yer verdi.

ESKİ RAMAZANLARDA TÜRKÇE DUA İLE İFTARA BAŞLANDIĞINI HATIRLATTI

Eski ramazanlarda Türkçe dua ile iftara başlandığını hatırlatan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Ataşehir’de Şehitleri Anma programında yaptığı konuşmada, duanın yine Türkçe; “hamdolsun verdiği nimetlere” ile sona erdiğini, o günlerde Şevki Yılmaz olmadığını, Halil Konakçı olmadığını  kaydederek,  “O günlerde gerçek müminler vardı” dedi.

İFTAR MASALARI İFTİRA MASALARINA DÖNÜŞTÜ

 Bu gün iftar masalarının iftira masalarına dönüştüğünü iddia eden, iftar sofralarında siyasetten başka bir şey konuşulmadığını belirterek; eskiden siyasetin televizyonlarda tartışıldığını, herkesin birbirine “Sayın” diye hitap ettiğini, Sayın diye hitap etmeyi Ecevit’in öğrettiğini ifade eden Muharrem İnce bu günkü siyasi tartışmalara dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan yayına çıktığı anda bütün televizyonların kesiyor.” Dedi.

YOK ASLINDA BİRBİRLERİNDEN FARKLARI

Eskiden seçim yaklaşırken 3 bakanın istifa ettiğini de hatırlatan İnce, Ulaştırma, Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın istifa ettiğini, yerlerine müsteşar geldiğini belirtip; “Şu anda devletin uçağına biniyorlar,  devletin otobüsüne biniyorlar, devletin parasını harcayarak kampanya yapıyorlar. Öbür tarafta da belediyenin parasıyla kampanya var. Yok aslında birbirlerinden farkları… Biz ne olacağız? Sadece gönüllülerle birlikte siyaset yapmaya çalışıyoruz”

ÇANAKKALE’DE ATALARIMIZ NE YAPTIYSA AYNISINI BAŞARACAĞIZ

Çanakkale mucizesi ile öne çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün askerliği bıraktıktan sonra üniformayı hiç giymediğini, ancak bazı isimlerin askerliği bıraktıktan sonra üniformayla dolaştığına dikkat çeken Muharrem İnce, “Çanakkale imkansızı başarmaktır. Çanakkale direniştir. Çanakkale bir diriliştir. Çanakkale bir varoluştur. Çanakkale olmazı olur kılmaktır. Çanakkale’de Atalarımız ne yaptıysa aynısını yapacağız, başaracağız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ