logo

Muharrem İnce ‘Sonucu Etkileyecek Anlamlı Fark Yok’

Muharrem İnce ‘Sonucu Etkileyecek Anlamlı Fark Yok’

24 Haziran seçimi kesin olmayan sonuçlarına göre Erdoğan’ın seçildiği Cumhurbaşkanı seçimi sonrası CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den beklenen basın açıklaması geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

24 Haziran Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını değerlendirdiği basın açıklaması yapan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sonucu kabul etmeyecek olduğu seçime girmeyeceğini, İsmail Küçükaya’ya yaptığı açıklamanın hata olduğunu kabul ettiğini, 50 günlük kampanya ile %50 psikolojik eşiğin aşıldığını ve seçimin sonucunu kabul ettiğini kaydederek, sorulan bir soru üzerine “Erdoğan’ı ziyaret edebilirim” dedi.

SONUCU KABUL ETMEYECEK OLAN SEÇİME GİRMEMELİ

Kesin olmayan sonuçlara göre YSK tarafından Erdoğan’ın seçimi kazandığının açıklandığı dün geceden bu yana sessizliğini koruyan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce öğle saatlerinde yaptığı basın açıklamasında açık farkla Erdoğan’ın seçimi kazandığını kabul ettiğini, bu sonuçla seçimi rakibinin kazandığını kabul etmenin demokrasinin gereği olduğunu, sonucu kabul etmeyecek olanın seçime girmememsi gerektiğini söyledi.

GAZETECİLER İLE DOST OLUNMAMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM

Dün gece gazeteci İsmail Küçükkaya ile mahrem olarak düşündüğü bir paylaşım yaptığını, bu paylaşımının kullanılacağını düşünmediği kaydeden ve bu konuda kusuru olduğunu kabul eden Muharrem İnce, kamuoyundan özür dileği paylaşımı ile ilgili, gazeteciler ile dost olunmaması gerektiğini öğrendiğini ifade etti.

PSİKOLOJİK EŞİK OLAN %30 AŞILDI

Seçim kaybedilse de psikolojik eşik olan %30’un aşıldığını kaydeden Muharrem İnce, birlikte yol yürüyecekleri olarak gördüğü kendisine oy veren 15 milyon seçmen sayısını 30 milyona çıkarmak için çalışacağını kaydetti.

HEPİMİZİN CUMHURBAŞKANI OLMALIDIR. HERKESİ KUCAKLAMALIDIR

Seçim çalışmaları sırasında herkesin cumhurbaşkanı olacağını ifade ettiğinin altını çizen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’dan Ak Parti Genel Başkanı gibi davranmamasını isteyerek, “Hepimizin Cumhurbaşkanı olmalıdır. Herkesi kucaklamalıdır… Sadece Ak Partilileri değil…” diye konuştu.

YSK VERİLERİ İLE ISLAK İMZALI TUTANAKLARDA SONUCU ETKİLEYECEK ANLAMLI FARK YOK

24 Haziran seçimlerinin adaletsizliğine dikkat çeken, eşit koşullarda mücadele edilemediğini, 50 günlük kampanya ile gidilen seçimde bu sonucun alındığını kaydeden CHP’nin Cumhurbaşkanı İnce, YSK verileri ile kendilerindeki Islak İmzalı tutanaklar arasında seçim sonucunu etkileyecek anlamlı fark olmadığının altını çizerek, sonuçların demokratik olgunlukla kabl edilmesi gerektiğini ancak, mücadeleye devam edileceğini söyledi.

‘SEÇİM SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM’

İnce sonuçlarla ilgili, “Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda, YSK’nın açıkladığı oranlar ve rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

AYNI İNANÇ VE GAYRETLE MÜCADELEYE DEVAM…

Muharrem İnce, 16 yıl milletvekili olarak görev yaptığını, siyasette mücadelenin sadece milletvekili olarak verilmeyeceğini, başka alanlarda aynı inanç ve gayretle mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

SEÇİME KAN BULAŞMIŞTIR

Seçimin ilan edilme biçiminden, sonuçların açıklanmasına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olduğunu iddia eden Muharrem İnce, “Seçime kan bulaşmıştır. Suruç’ta ve Erzurum’da yaşananlar bu seçimi, -kanın bulaştığı seçim- olarak tarihe geçirmiştir” dedi.

SANDIKLARDA USULSÜZLÜKLER YAŞANDIKLARINI GÖRDÜK

Seçim sonuçlarına dönük elbette açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmakta olduğunun altını çizen CHP Adayı İnce, “16 Nisan’da hayır ve evet bloku olarak bir şekillenme ortaya çıkmıştı. Bu seçimde hayır blokunun, 16 Nisan’ın gerisinde bir oy alması açıklanmaya muhtaçtır. Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda usulsüzlükler yaşandıklarını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla mücadele ettiler” şeklinde konuştu.

35’İ AŞARSAK, İKİNCİ TURDA BU SEÇİMİ ALIRIM DİYORDUM

Diğer partilerin bekleneni altında oy almasının soncu etkilediğine işaret eden İnce, ilk turda hedefinin %35olduğunu. CHP’nin 25 bandının dikkate alındığını kaydederek; “CHP’nin 25’i aşamıyor, hedef 35’ti. 35’i aşarsak, ikinci turda bu seçimi alırım diyordum. Buna yaklaştık fakat ben İYİ Parti ve HDP’nin de 12 bandında oy alacağını düşünüyordum. Saadet Partisi’ni 3 görüyordum. 12, 12 24. 3 daha 27. Geriye diyordum 73 kalır. Bu 73’ü paylaşırız diyordum. 33-40 diyordum. İkinci turda da muhalefetle bir araya gelerek seçimi alacağız diyordum. Bugün olsa yine aynı şeyi düşünüyorum. Fakat diğer muhalefet partileri tahminlerimin çok altında aldılar. Biz de 35’e gelemedik ama psikolojik sınırı aştık. Umduğum gibi olmadı ne yazık ki.” dedi.

KAÇTIĞIMIZ YOK, TEHDİT EDİLDİĞİMİZ YOK

Açıklama yapmak için YSK tarafından açıklama yapılmasını beklediğini kaydeden Muhareem İnce, sosyal medya paylaşımlarının şehir efsanesi olduğunu, “Arada 10 milyon fark var arkadaşlar. Bunları görmek istedim. Kaçtığımız yok, tehdit edildiğimiz yok. Bunlar palavradır. Sadece tweetlerle öğrenilmesi şık olmamıştır. O konuda bir hatam oldu” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ