logo

Muhtar Sırma Doğru Müjdeledi, İçerenköy’ün Ulaşım Mücadelesinde Olumlu Son

Muhtar Sırma Doğru Müjdeledi, İçerenköy’ün Ulaşım Mücadelesinde Olumlu Son

Muhtar Sırma Doğru’nun İçerenköy’ün ulaşım sorununun çözümü için başlatılan mücadele KM46-1 hat sayılı ring seferlerinin başlamasıyla sonuçlandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Muhtar Sırma Doğru öncülüğünde Türkiye ve İstanbul’un en büyük mahalleleri arasındaki İçerenköy’ün ulaşım sorununun çözümüne yönelik imza kampanyasının da yer aldığı mücadele KM46-1 hat sayılı ring seferlerinin başlamasıyla sonuçlandı.

İÇERENKÖY’DEN KM46-1 HAT SAYILI RİNG SEFERLERİ

Türkiye’nin en büyük mahalleleri arasında yer alan İçerenköy’ün ulaşım sorununa kısmen de çözüm olacak Bostancı – Ataşehir arası ring talebi İETT’nin yeni düzenlemesiyle KM46-1 hat sayılı ring seferleri 6 Kasım 2023 Salı günü başlıyor.

KM46-1: BOSTANCI KALKIŞLI, ATAŞEHİR BELEDİYESİ DÖNÜŞLÜ

Bostancı’dan kalkışlı KM46-1 hat No’lu Ring Seferi; Bostancı Köprüsü-Necmettin Erbakan Caddesi üzerinden Su deposundan dönerek Ataşehir Kaymakamlığı-Ataşehir Diş hastanesi ve Ataşehir Belediyesi’nden dönerek aynı güzergahtan Bostancı’ya gelerek turunu tamamlayacak.

BÜYÜK MAHALLELERDEN İÇERENKÖY ULAŞIM MAĞDURİYETİ YAŞIYOR

Yaklaşık nüfusu 80 bini bulan Türkiye’nin ve İstanbul’un en büyük nüfusa sahip mahalleleri arasındaki,  Ataşehir’in 17 mahallesi arasında en eski yerleşim yeri İçerenköy Mahallesi, uzun zamandır ulaşım konusunda mağduriyet yaşıyordu.

İÇERENKÖY’ÜN KAMU KURUMLARI BAĞLANTISI

İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, Kadıköy – Dudullu Metro hatlarının güzergahında, Yeditepe Üniversitesi – Küçükbakkalköy’deki Ataşehir Kaymakamlığı – Nüfus Müdürlüğü – Tapu Müdürlüğü – Barbaros Mahallesi’ndeki Ataşehir Ağız ve Diş Hastanesi, Ataşehir Belediyesi’ne kolaylıkla ulaşımın sağlanmasa amacıyla ring seferi talebi için başlatılan imza kampanyasının sonuçlandığını duyurdu.

1.000’İN ÜZERİNDE İÇERENKÖYLÜ İMZALI DİLEKÇE İETT’DE

İBB – İETT ve UKOME yetkilileriyle görüşmelerde sonuç alınamayan İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru, mahalle sakinleriyle imza kampanyasını başlatarak, toplanan 1.000’in üzerindeki İçerenköylüye ait imzalı dilekçeyi İETT Anadolu Yakası Garaj Müdürlüğüne sundu.

İÇERENKÖYLÜNÜN EĞİTİM VE KAMU KURUMLARINA ULAŞIM SORUNU

Ataşehir Belediyesi ve diğer kamu kurumlarına yönelik hizmet veren minibüs hatlarının taksiye dönüşüm kapsamında seferlerinin azaltılması ile İçerenköy sakinlerinin eğitim ve kamu kurumlarına doğrudan ulaşımın zor olmaya başladı. Mahallede yaşayan öğrencilerin okullarına ulaşımı da bu süreçte olumsuz etkilendi.

OTOBÜS İLE MİNİBÜS HAT VE SEFERLERİ YETERSİZ

Batı Ataşehir – Üst Bostancı Minibüs hattının iptal edilmesi sonrasında İçerenköy Mahallesi sınırı içerisinde geçen KM46 sayılı otobüs hattının da seferlerinin yetersiz olmasının yanı sıra, Kozyatağı – Göztepe Minibüsleri oldukça azalan seferleriyle vatandaşlardan mağdur oldukları şikayetleri başladı.

METROLAR İÇERENKÖY SINIRINDA

İçerenköy’ün sınırından geçen, iç kısımlarda ikamet eden vatandaşların taleplerini karşılamakta yetersiz kalan M8 – Dudullu – Bostancı Metro hattındaki İçerenköy – Su Deposu mevkiindeki istasyonun henüz tamamlanmamış olması, İçerenköy sakinlerini Küçükbakkalköy yönünden uzun mesafeyi yürüyerek kat etme veya aktarma yapmayı zorunlu kılıyor.

ÜMRANİYE – BOSTANCI ARASINDAKİ ULAŞIMI GÜÇLEŞTİ

Buna rağmen M8 Metro hattının hizmete girmesi ile birlikte 19-D otobüs hattının seferlerinin de metro saatine göre, sefer saati azaltılması, İçerenköy’ün en yoğun bölgesinin kullandığı caddelerinden Ümraniye – Bostancı arasındaki ulaşımı daha da güçleştirdi.

1,000’İN ÜZERİNDE İMZALI DİLEKÇE MAĞDURİYET İLETİLDİ

Yaşanan ve mahalle sakinlerinin ulaşımını etkileyen sorunu İBB’ye bağlı İETT Genel Müdürlüğüne verilmek üzere imza kampanyası başlatan İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru, kısa süre toplanan 1,000’in üzerinde imzalı dilekçe ile vatandaşların mağduriyetini İBB’ye yeniden iletti.

ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK YENİ BİR RİNG SEFERİ TALEBİ

İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru, “Metro – Üniversite – Kamu Kurumları – Batı Ataşehir’e Ring Seferleri” istemli dilekçeyi İETT Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü’ne vererek, mahalle sakinlerinin ulaşımını kolaylıkla sağlayabileceği yeni bir ring seferi talebini yineleyerek İBB’ye bağlı İETT’ye ilettiklerini açıklamıştı.

MUHTAR SIRMA DOĞRU MÜCADELENİN OLUMLU SONUÇLANDIĞINI MÜJDELEDİ

İstanbul ve Türkiye’nin büyük mahalleler arasındaki İçerenköy’ün ulaşım sorununun çözümü için öncülüğünde verilen mücadelenin olumlu sonuçlandığını müjdeleyen
İçerenköy Muhtarı Sırma Doğru, KM46-1 Ring Seferinin Başlayacağı haberini şu paylaşımla duyurdu:  

Sevgili komşularım; hepinize günaydın.

Uzun zamandır takip ettiğim ulaşım talebimiz sonuçlandı.

Bostancı-Ataşehir arası ring talebimiz İETT’nin yeni düzenlemesiyle 6 Kasım 2023 Salı günü başlıyor.

Ring (KM46-1) Bostancı’dan kalkıyor, bostancı köprüsü-Necmettin Erbakan caddesi üzerinden Su deposundan dönecek. Sonra Ataşehir Kaymakamlığı-Ataşehir Diş hastanesi ve son olarak Ataşehir Belediyesi’nden dönerek aynı güzergahtan Bostancı’ya gelecektir.

Tüm bu süreçte bizimle olan siz mahalle komşularıma, taleplerimizi büyük titizlikle değerlendiren İETT yetkililerine çok teşekkür ediyorum.

Hep söylediğimiz gibi dayanışma güçlendirir. Mahallemize hayırlı olsun.

#mahallecandır

#dayanışmayaşatır

#İETT

Sevgilerimle

Sırma Doğru

İçerenköy Mahalle Muhtarı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ