logo

MUHTAR VE MÜFTÜYE NİKAH KIYMA YETKİSİ GELİYOR

MUHTAR VE MÜFTÜYE NİKAH KIYMA YETKİSİ GELİYOR

binali-yildirim-nikah_yetkisiAK Parti’nin hayatın her alanında görülen ihtiyaçlara çözüm ürettiğini Başbakan Binali Yıldırım muhtarlar ile müftülerin evlendirme işlemleri yapabileceklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, nüfus müdürlüklerine gitmeden bazı düzeltmelerin yapılabileceğini ayrıca, muhtarlar ile il ve ilçe müftüleri evlendirme işlemleri yapabileceklerini kaydetti.

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarını bir bölümünde; “AK Parti hayatın her alanında ne ihtiyaç varsa çözüm üreten bir parti olmaya devam etti. Birinci müjdemiz, İçişleri’nde vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Yapılan düzenlemelerle evlenme, ölüm gibi nüfus olaylarında nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararı olmadan, yanlış yazılımda olan adlarını değiştirecek. Soyadınızı beğenmiyorsunuz, değiştireceksiniz. Adınız hoşunuza gitmiyor, düzelteceksiniz. Muhtarlar ile il ve ilçe müftüleri evlendirme işlemlerini gerçekleştirebilecek artık” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ