logo

Muhtarlar Günü Ataşehir’de Kutlandı

Muhtarlar Günü Ataşehir’de Kutlandı

Yerel yönetimler ve demokrasinin temeli mahalle muhtarlarının günü olan 19 Ekim Muhtarlar Günü Ataşehir’de Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen törenle Hüseyin Uzun başkanlığındaki Ataşehir Muhtarlar Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Saat 09:00’da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunarak başlanan Çelenk Sunma törenine CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, Ataşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Argunşah, Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Uzun ile birlikte; Esatpaşa Mahallesi Muhtarı Turan Kızıldaş, İnönü Mahallesi Muhtarı Songül Ercan Tulunay, Kayışdağı Mahallesi Muhtarı Kadir Yılmaz, Küçükbakkalköy Mahallesi Muhtarı Yakup Cebiroğlu, Mevlana Mahallesi Muhtarı Recep Ali Kantarcı, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Şahin Acar, Yeni Çamlıca Mahallesi Muhtarı Fazlı Sarısoy ve Yeni Sahra Mahallesi Muhtarı Saadettin Kahraman katıldı.

Δημοσιεύτηκε από Recep Kenan στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Çelenk sunma töreninde konuşan Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Uzun, 19 Ekim 2017 gününde ikincisini kutlanan Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında; “Demokrasinin en eski temsilcilerinin mensup olduğu muhtarlık müessesesi, 1929 yıllından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Devlet yönetiminin temel taşı olan kurumumuz, yerel yönetimden merkezi yönetime kadar hert birime halkımızın sorunları ve taleplerini iletmektedir. Tarihten bu yana bazı yöneticilerimiz kurumumuzu etkisizleştirmek istese de, çalışmalarımız zorlaştırsalar da, devletimizin ve halkımızın güveni son yıllarda artarak devam etmektedir. Maneviyatı yüksek olan bu görevi tüm zorluklara rağmen, devletimize ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Muhtarlarımız vatandaşlarımızın devlet kurumları ile arasında aracı rol oynarken, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en teme gereksinimlerinden biri olan katılımcılığı sağlamaktadır” dedi.

Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Uzun ve dernek üyesi Ataşehir’in Mahalle muhtarları daha sonra Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün bağlı bulunduğu Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ve Muhtarlık İşleri Müdürü Burcu Der Hasanoğlu’nun da aralarında olduğu birim müdürleri ile görüştü.

Muhtarların yaptıkları işlerin zorluğuna işaret eden, işlerini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, birim müdürleri ile birlikte sorunlarını dinledikleri muhtarların 19 Ekim 2017 Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin ve Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı ilde Muhtarlar federasyonu tarafından düzenlenen Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine Ataşehir’i temsilen katıldılar. Ersin ve Arı Ataşehir’deki etkinliklere daha sonraki dahil oldular.

Ataşehir muhtarları Muhtarlar Günü’nü kapsamındaki etkinliklerini Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Çalıştığı bütün yerlerde demokrasinin temel taşı olarak gördüğü yerelde seçilmişlerin vatandaşa en yakını olduğuna işaret ettiği muhtarların 19 Ekim 2017 Muhtarlar Günü’nü kutlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, muhtarların köylerde köylüyü, şehirde de mahalleliyi temsil eden muhtarları hiç bekletmediğini, her koşulda görüşerek vatandaşlarının sorunlarının kendisine iletilmesine olanak verdiğini kaydetti. Muhtarların yaptığı görevin önemine işaret eden Karamehmetoğlu, devletin mahallelerdeki ve köylerdeki temsilcisinin muhtarlar olduğunu vurguladı.

Ataşehir Belediyesi 19 Ekim 2017 Muhtarlar Günü’nüde Ataşehir Muhtarları onuruna, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Muhtarlık işler Müdürü Burcu Der Hasanoğlu’nun aralarında olduğu belediye birim müdürleri, Emniyet Müdürü Oğuz Kaan’ın aralarında ilçe daire amirleri, Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Uzun ve Ataşehir mahalle muhtarlarının katıldığı öğle yemeği verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ