logo

Murat Kurum, ‘Ataşehir’de 632 Bin Metrekare Rezerv Alan İlan Ettik’

Murat Kurum, ‘Ataşehir’de 632 Bin Metrekare Rezerv Alan İlan Ettik’

Ataşehir’de 632 bin metrekare rezerv alan ilan ettiklerini belirten Murat Kurum, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal imar planını bakanlık yetkisine aldıklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Ataşehir Mevlana Mahallesi Uslu Caddesi’nde Ataşehirlilerle buluştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK İDDİASI

Ataşehir, söz verdikleri gibi 632 bin metrekare rezerv alan ilan ettiklerini kaydeden Bakan ve milletvekili adayı Murat Kurum,  bunun kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağını ifade etti.

ATAŞEHİR’İN MAHALLELERİNDE İMAR, MÜLKİYET DÜZENLEMELERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Ferhatpaşa’da Yeni Sahra’da, Şerifali’de Yeni Çamlıca’da Ataşehir’in tüm mahallelerinde imarla, mülkiyetle alakalı kanuni düzenleme dahil, hepsinin takipçisi olacağını söyledi.

BARBAROS’A YENİSAHRA’YA SÖZÜMÜZÜ VERDİK. SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Bakan Kurum, “TOKİ’mizle, Emlak Konut Genel Müdürlüğü’müz ile nasıl Doğu Ataşehir’de inşaatlarımızı yaptıysak, milletimize teslim ettiysek, Barbaros’a Yenisahra’ya sözümüzü verdik. O sözümüzü tuttuysak, burada da tüm mahallelerimiz de bu sorunları teker teker çözeceğiz. Bunun sözünü ben bir arkadaşınız, komşunuz, evladınız olarak size veriyorum.” Dedi.

YENİ SAHRA’DA, BARBAROS’TA SORUNLARI ÇÖZDÜK, AKŞAM REZERV ALAN KARARI ALDIK

Yeni Sahra’da, Barbaros’ta hemen rezerv alan kararı aldıklarını, bölgenin sorunlarını çözdüklerini iddia eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehirlilere hitaben yaptıkları konuşmada;  “Yeni Sahra’da, Barbaros’ta sorunları çözdük. Dönüşümü başlatacağız dedik. Akşam orada rezerv alan ilanıyla ilgili hemen kararımızı aldık. Şu an orada vatandaşımız ister kendisi, isterse devletimizin desteğiyle dönüşüme giriyor. Dedik ki Emlak Konut garantisiyle isterseniz el ele verelim, dönüştürelim dedik. Gittiğimiz gün yaptık bunu. Milletimizin duasını aldık.” İfadelerini kullandı.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ TÜRKİYE YÜZYILI’NIN EKONOMİ KALESİ OLACAK

Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla ilerlediklerini; yüzlerce esere, hizmete, yatırıma imza attıklarını ifade eden Bakan Murat Kurum,  “Bunların en büyüğü İstanbul Finans Merkezimizdir. Türkiye Yüzyılı’nın ekonomi kalesi burası olacak; ekonominin ve ticaretin kalbi Ataşehir’de atacak. Ataşehirimiz şanına yaraşır eserlere kavuşuyor. Yenisahra’da sorunları çözdük, Barbaros’ta dönüşümü başlattık.  Ataşehir’de milletimizin duasını aldık. Bugün yine Ataşehir’e yepyeni müjdelerle geldik, güzel haberlerle geldik. 65 milyar liralık yatırım. Buradaki çocuklarımız çalışacak. Türkiye Yüzyılı’nın ekonomisinin kalesi olacak. Ekonominin ticareti kalbi, Ataşehir’de atacak. ” dedi.

İSTANBUL’DA 1,5 MİLYON KONUTLUK 100 YILIN DÖNÜŞÜMÜ

İstanbul’da 1,5 milyon konutluk “Yüzyılın dönüşümü” için 551 bin bağımsız bölüm başvurduğunu belirten Bakan Kurum, “Ataşehir’de yaptığı açıklamada, “İstanbul’da 1,5 milyon konutluk 100 yılın dönüşümü diyoruz. Ne diyoruz; yarısı bizden diyoruz, yarısı devletimizden diyoruz. İşte şu anda Ataşehir’den duysun. Bu tarihi dönüşüme, bu 100 yılın dönüşümüne başvuru sayısı kaç oldu biliyor musunuz? Tam 551 bin bağımsız bölüm başvurdu. Mimarlarımızla, mühendislerimizle, tüm vatandaşlarımızla, işçi kardeşlerimizle sokak sokak İstanbul’un 100 yılın dönüşümünü hep birlikte gerçekleştireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

1.442 KONUTUN ANAHTARLARI KISA SÜREDE TESLİM

Ataşehir’e yönelik çalışmalar, müjdelerle ve yeni haberlerle geldiğini ifade eden Murat Kurum, “Yeni Çamlıca’nın yanı başı Şerifali Çiftliğimiz. Biliyorsunuz burada tam 1.442 konutumuzun, dükkânımızın, sosyal tesisimizin hemen yanı başınızdaki konutlarımız. İçinde sosyal donatıları, camisi, parkları, yürüyüş yollarıyla birlikte en kısa sürede sizlere Ataşehirli kardeşlerimize anahtarlarımızı teslim edeceğiz. Yıllardır vatandaşlarımız burada riskli binada oturuyordu. Gittik hızlı bir şekilde inşaat sürecini başlattık. Her türlü fedakârlığı devlet olarak gösterdik ve TOKİ Başkanlığımız eliyle inşa faaliyetlerini sürdürüyoruz. Şimdiden konutlarımız hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

YENİ ÇAMLICA, MEVLANA VE MİMAR SİNAN’DA 218 HEKTAR REZERV YAPI ALANI

Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallerinde imar, mülkiyetle ilgili problemleri nedeni ile mahallerimizi 218 hektar rezerv yapı alanı olarak belirlediklerini kaydeden Bakan Kurum konuşmasında, “Buradaki yetki Bakanlığımıza geçti. Şimdi bu alanda vatandaşlarımızla, teşkilatımızla, milletvekillerimizle hep birlikte imar planının çalışmalarını başlattık. Vatandaşlarımızın imar problemlerini burada devletimiz her türlü fedakârlığı yaparak elini taşın altına koyarak yapacak. Vatandaşlarımızı tapularına kavuşturacak.” İfadelerine yer verdi.

“HEMEN YANIMIZDA ŞERİFALİ’DE İNŞAATLARI TOKİ YAPIYOR!”

Bakan Kurum, “Hemen yanımızda Şerifali’nde inşaatları TOKİ yapıyor. Bizim bu mahallemizde de TOKİ gelsin, yarısını devletimiz versin, yarısını da biz karşılayalım, inşaatlarımızı TOKİ yapsanız derseniz de biz yapmaya hazırız. Biz mahallemizin tüm sorunlarını çözmeye hazırız. İnşallah şimdiden tapularımız, konutlarımız, yeni yuvalarımız tüm mahallemize, Yeni Çamlıca’mıza, Mevlana’mıza hayırlı uğurlu olsun diyorum.” Dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’de düzenlediği mitingde konuşmasına şu ayrıntılara yer verdi:

İÇERENKÖY’DE 43 HEKTARLIK DONATI ALANI REZERV YAPI ALANI OLDU

İçerenköy’de donatı alanı üzerinde kardeşlerimiz var. Riskli yapıları biran önce dönüştürmek için 43 hektarlık alanı rezerv yapı alanı olarak belirledik. Bu alanda vatandaşlarımızın imar haklarını koruyacak şekilde plan notu ilavesi yaptık. Böylelikle sizlerle birlikte Ataşehir’imizde 100 yılın dönüşümüne hız kazandıracağız.”

ÖRNEK MAHALLESİ’NDE 300 AİLENİN MÜLKİYET ÇÖZÜMÜ, 65 TAŞINMAZIN SATIŞI

“Örnek mahallemizi unutur muyuz? Burada da rezerv yapı alanıyla 300 ailemizin mülkiyet sorunun çözümüne kavuşturduk ve bu alanda kalan 65 taşınmazın da satış işlemlerini devam ettiriyoruz. En kısa sürede buradaki satışlarımızı da tamamlayıp, mülkiyete dahil tek bir problem bırakmayacağız. Vatandaşlarımızın hayallerini gerçekleştireceğiz.”

İNÖNÜ MAHALLESİNDEKİ ALANI REZERV YAPI ALANI OLARAK BELİRLEDİK

“İnönü mahallesindeki alanı rezerv yapı alanı olarak belirledik ve plan notlarına ilave yapmak suretiyle buradaki parsellerin imardaki emsal haklarını kesintisiz bir şekilde koruduk. Kesinti yapmadık.”

AŞIK VEYSEL VE MUSTAFA KEMAL İMAR PLANI BAKANLIK YETKİSİNE ALINDI

“Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallerinde de imar planı biliyorsunuz iptal olmuştu. İlgilenmediler, sahip çıkmadılar. Şimdi bu alanda da yeni imar planına ilişkin alanı bakanlığımız yetkisine alarak yeni imar planı çalışmalarını onlar yapsa da, yapmasa da biz imar planlarını yaparak vatandaşlarımızın talebini yerine getireceğiz.”

ESATPAŞA REZERV YAPI ALANINDA 270 MÜLKİYET PROBLEMLİ AİLE

“Esatpaşa mahallemizdeki rezerv yapı alanında da 270 tane ailemizin mülkiyet problemi var. Çözüme kavuşturduk ve bu alanımızda 95 yine taşınmazın satış işlemine devam ediyoruz. En kısa sürede buradaki satışları da tamamlayıp bölge halkımızın imar sorunlarına çözüme ulaştıracağız. Şimdiden ben hayırlı olsun diyorum.”

BARBAROS MAHALLEMİZDE DÖNÜŞÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Barbaros mahallemizde 2/3 çoğunluğu orada sağladık. Toplam 112 yapı var. Ve bu alanın dönüşüm süreci devam ediyor. Evlatlarımızın, milletimizin, Ataşehirli kardeşlerimizin ne kadar derdi varsa. Bakın ben burada 9 sene yaşadım. Ataşehir’le alakalı Emlak Konut Genel Müdürlüğü yürüttüm. Ve burada vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ne kadar sıkıntısı derdi varsa bir kardeşiniz, buradan 1. Bölge milletvekili adayı olarak, bakanınız olarak Ataşehir’in tüm mahallelerinin ne kadar çözümü varsa takipçisi ben olacağım.

ATAŞEHİR, İNÖNÜ, KAYIŞDAĞI, İÇERENKÖY’DE 632 BİN METREKARE REZERV ALAN İLANI

“Ataşehir, İnönü, Kayışdağ, İçerenköy mahallelerimiz geçen günlerde söz verdiğimiz gibi rezerv alan ilan ettiğimiz 632 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak olan değişikliği onayladık. Tüm projelerimiz bu kapsamda bize gelen süreçte, mahallerimizdeki talepleri aldık hepsine ilişkin bir program dahilinde süreçlerimizi arkadaşlarımızla vatandaşlarımızla birlikte çözüme kavuşturacağız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ