logo

Mustafa Can, ‘Çankırı Vakfı Olarak Hedefimiz 1000 Burs’

Mustafa Can, ‘Çankırı Vakfı Olarak Hedefimiz 1000 Burs’

Başkan Mustafa Can’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında, Çankırı Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Mütevelli Heyeti, Çankırı’nın kanaat önderleri ve Çankırılı iş insanları buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Boğaz Turu eşiliğinde düzenlenen İftar Programında konuşan Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkani Mustafa Can, gelir getirecek bir gayrımenkul edindirmeden bırakmayacağını ifade ettiği Çankırı Vakıfı’nın bu yılki burs hedeflerini 1000 olarak açıkladı.

Başkan Mustafa Can’ın katkılarıyla Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen ve Karaköy’den hareket eden, Üsküdar İskelesinden katılan davetlilerle başlayan İstanbul Boğazı Turu eşliğindeki İftar Programında, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın da olduğu Çankırılı kanaat önderleri ve iş insanları birlikte oruçlarını açtılar.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri konuklarını karşılayarak masalarında da yakından ilgilendiler. Ezanın okunmasıyla birlikte topluca açılan oruç sonrasında Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu yemek duasını yaptı.

BU YIL HEDEFİMİZ 1000 BURS

Tutkal Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özdemir’in sunduğu programın açılışında konuşan Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, gelir getirici bir gayrımenkul edinmeden başkanlığı bırakmayacağını ifade ederek; “Önümde 8 ay kaldı. 8 ayda bunu yapacağım. Burada olmamızın sebebi gençlerimize merhaba diyorum. Vakfımıza destek olan iş adamlarımız, sizler olmasanız biz bir arada olamayız. Çankırı’mızın medarı iftiharı hemşerilerimizin katıldığı iftar programımız, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi. Vakfımızın kurucular, temelin üstüne taş koyacağız. Bu yıl hedefimiz 1000 burs. Vakfımızı bu burs sayısına hep beraber getireceğiz.” Dedi.

Mustafa Can, ‘Çankırı Vakfı Olarak Hedefimiz 1000 Burs’ https://www.itvhaber.com/mustafa-can-cankiri-vakfi-olarak-hedefimiz-1000-burs.html#.XO6tw-pCq_k.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Dienstag, 28. Mai 2019

1 ÖĞRENCİ MOĞOLİSTAN, 20 ÖĞRENCİ, MACARİSTAN, 2 ÖĞRENCİ UMREYE

Vakıf bursu ile eğitim gören öğrencilerin yurtdışı eğitim desteklerinin devam edeceğini kaydeden Vakıf Başkanı Mustafa Can, “Bu sene yine Moğolistana bir öğrenci göndereceğiz.  Yine önümüzdeki sene 20 talebemizi Macaristan’a yolluyoruz. İlahiyat okuyan 2 öğrencimizi umreye yollayacağım. Gençlerimiz Gençlik Zirvesi yaptı. Çok daha geniş bir zirveyi yapacak gençlerimiz.” Diye konuştu.

EĞİTİME DESTEK BURS VAKFIN İŞİ

Katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında; eğitime desteğin, burs vermenin Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın asli işi olduğunun altını çizen İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)Genel Başkanı Zeynettin Aydın, burs verme işleminin tek elde toplanması fikrini desteklediğini, federasyon ile vakfın bir elmanın iki yarısı gibi olduğunu, dernekler tarafından verilen bursların Çankırı Vakfı üzerinden verilmesi için çalıştıklarını söyledi.

VAKIF BANA 4 YIL BOYUNCA DESTEK OLMUŞTU

Kendisinin de Çankırı Vakfı bursu ile eğitim gördüğünü ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, katılımcıların Ramazan ayı ve bayramını tebrik ederek; “Benim için birkaç anlamı var bu gün burada olmamın. Bir tanesi; 1992 yılında İstanbul Siyasalı kazandığımda ilk olarak Vatan Caddesi’nde Çankırılılar Vakfı’na gelmiştim. Vakıf bana 4 yıl boyunca destek olmuştu. Dolayısıyla buranın benim için çok ayrı bir yeri, önemi var. Vakıfta emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. İkincisi; dünyanın incisi, göz bebeği bir mekandayız. İstanbul’un fethinin yıl dönümü, Eyüp Sultan Hazretlerinden Fatih Sultan Mehmet’e kadar, o kutlu komutan ve askerlerin hepsini rahmetle anıyoruz. Bize bu yurdu, cennet parçasını vatan bıraktıkları için.” Dedi.

BU KURUMLAR BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİ AKTARABİLMEK İÇİN ÖNEMLİ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, konuşmasında, “Bu tür kurumlar, Çankırı gibi kendi nüfusunun birkaç katını Ankara’da İstanbul’da arındıran vilayetler için sadece maddi olarak değil bizi biz yapan değerleri bir arada bulundurabilmek ve aktarabilmek bakımından da önemli. Bu gün burada gördüğüm, derneklerimizin, vakfımızın bir arada olması, bizlerin, gençlerimizin burada olması, övünülecek, kıvanç duyulacak bir tablo. Bunu sağlayan herkesse teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi bozmasın. Çankırı insanı vatanseverdir. Milleti ve devleti ile sorunu olan Çankırılı hiç çıkmamıştır.  Bu değerlerimizi, bu coğrafyada tutunabilmemizin zorluklarını da dikkate alarak çocuklarımıza aşılamamız lazım. Yad ellerde çocuklarımızı kurda kuşa yem etmemek lazım. Onun için bu müesseseler önemli. Bu tür etkinlikleri için önemli. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burs, katkı verenlere özellikle teşekkür ediyorum. Allah onlara verdiklerinin kat kat fazlasını versin.” İfadelerine yer verdi.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın İstanbul Boğazı Turu eşliğinde düzenlediği İftar Programı’na Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can ve Ayşe Can, Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, Mütevelli Heyeti üyeleri, Vakıf bağışçıları ile birlikte ve İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı; MHP Çankırı İl Başkanı Hasan Çakır, MHP Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akbaba, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)Genel Başkanı Zeynettin Aydın, ÇANDEF onursal başkanları Zekeriya Açıkgöz ile Ömer Lütfi Özenç, Çankırı Vakfı Onursal başkanları Eşref Harmandar ve Sami Soydal, ÇANDEF Yönetim Kurulu Üyeleri, Sultangazi Çankırılar Derneği Başkanı Halil Aydoğan, STK temsilcileri ve Çankırılı iş insanları, Çankırılı TRT THM Sanatçısı Zehra Ganioğlu ile Çankırılı kanaat önderleri katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ