logo

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel İmar Planında Önemli Gelişme

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel İmar Planında Önemli Gelişme

“yapılaşmaya elverişli olmayan alan” kararı kalkan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri 1/5 bin ve 1/binlik imar planları birlikte görüşülmek üzere İBB Meclisi’nde.

Recep Kenan / itvhaber.com

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri imar planlarındaki “yapılaşmaya elverişli olmayan alan” engeli kalktı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde görüşülecek olan 1/5 binlikler ile 1/ binliklerin birlikte görüşülüp onaylanması için Meclis kararı alınacak.

İBB Meclisinde görüşülecek olan 1/5 binlikler ile birlikte 1/ binliklerin görüşülüp onaylanması için Ataşehir Belediyesi Meclisi olağanüstü toplantıda yetki devri kararı alması gerektiği belirtiliyor. Yetki devri kararı için Ataşehir Belediyesi Meclisi’nin Salı veya Çarşamba günü olağanüstü toplantı yapması bekleniyor.

“ÖNLEM ALARAK YAPI YAPILABİLECEĞİ” KARARI ALDIRDIK

Mustafa Kemal Mahallesi’nin imar planının; büyük bir alanın “yapılaşmaya elverişli olmayan alan” olarak tespit edildiği için geciktiğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, taşocağı oldan o alanın riskli olmasını mantıklı bulmadıklarını, yeni yapılan tetkikle alanın “önlem alarak yapı yapılabileceği” kararı aldırdıklarını söyledi. Kayhan kararı, “Bakanlıktan onaylattık.  Büyükşehir’e de teslim ettik.” Dedi.

“SAĞLAM ZEMİN OLMA İHTİMALİ YÜKSEKTİ!”

Mustafa Kemal ve Aşık  Veysel mahalleleri imar planlarındaki gelişmeler hakkında Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com takipçileri için açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, açıklamasında  “Mustafa Kemal Mahallesinin büyük sorunlardan bir tanesi, çok büyük bir alanda “yapılaşmaya elverişli olmayan alan” olarak tespit edilmişti jeolojik olarak.  Mustafa Kemal’in büyükçe bir kısmı o alana giriyordu. Oysa orası taşocağıydı. Taşocağı olduğu için de o alanın riskli olması çok mantıklı değil. Sağlam zemin olma ihtimali yüksekti.” İfadelerine yer verdi.

BAKANLIK ONAYLI “ÖNLEM ALARAK YAPI YAPILABİLİR” KARARI BÜYÜKŞEHİR’DE

Sadık Semih Kayhan, “Yeniden jeolojik tetkik yaptık. Yaptırdığımız tetkiklerden, önlem alarak yapı yapılabileceğine dair karar çıktı.  Bakanlıktan onaylattık.  Büyükşehir’e de teslim ettik.” İfadeleri ile önlem alarak yapı yapılabileceği kararı aldırarak Büyükşehir’e ilettiklerini kaydetti.

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL İMAR PLANLARI AÇIKLAMASI

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri imar planlarındaki gelişmeler hakkında www.itvhaber.com okurları için yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

1/5 BİNLİK VE 1/1.000’LİKLERİ BİRLİKTE YAPMA KONUSUNDA MUTABAKAT

“Biz şu anda orada yerleşme uygun olmayan kararını kaldırdık. Önlem alarak bina yapılabilir artık. Büyükşehir zaten bizim de görevlendirdiğimiz iki tane teknik elemanımız da birlikte,  orada plan çalışmalarına zaten aylar önce başlatmıştık. 1/5 binlikleri ve 1/1.000’likleri de birlikte yapma konusunda mutabakatımız vardı. Beraber çalışıyorduk.  Şu anda Büyükşehir Belediye Meclisine 1/5 binliklerin yazısı yazıldı. Artık bu ay Büyükşehir meclis gündeminde olur.  Yani İBB Meclisine geliyor bu ay 1/5 binlikler. 1/ binlikler ile ilgili de biz buradan bir meclis kararı alıp Büyükşehir’e göndermemiz lazım.”

MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLAYACAĞIZ!

“Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’nin talimatıyla salı veya çarşamba günü Belediye Meclisini olağanüstü toplayacağız, alacağımız kararla Büyükşehirde birliktelik oynama yetkisi, vereceğiz. Hemen arka arkaya, belki de aynı ay birlikte 1/5 binlik ile 1/ binliklerin Büyükşehir’de onaylanması için. Büyük ihtimalle önümüzdeki Aralık veya Ocak Meclisi’nde planlar onaylanmış olacak.”

MECLİSTE ALINACAK YETKİ KARARIYLA SÜRE, ÇABUKLAŞTIRILACAK

“1/5 binlik Büyükşehir’de.  Paftalar da hazırlanıyor şu anda. 1/1000’liklerinde arkasından hemen birlikte arkasından girmesi için de biz Salı veya Çarşamba Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. olağanüstü toplanan Mecliste alınacak kararla süreci çabuklaştırmak anlamında binlikle ilgili kendi yetkimizi Büyükşehir’e devredeceğiz.”

1/5 BİNLİK VE 1/BİNLİK PLANLAR BİRLİKTE ONAYLANMASI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DE

“Büyükşehir hemen arka arkaya 1/5 binlik ve 1/binliği onaylanması için ve komisyonda bu dosyaların değerlendirilmesi ne kadar sürer? Onu tabii şu anda benim bir şey söylemem mümkün değil ama artık Mustafa Kemal’e Aşık veysel’dekiler bilsinler ki en geç Aralık ayında Meclise sunulacaktır.  Mustafa Kemal’in imar planı seçimden önce büyük ihtimalle geçmiş olur.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ