logo

Müze Gazhane’de ‘İstanbul İklim Değişikliği Eylem Plan’ Tanıtıldı

Müze Gazhane’de ‘İstanbul İklim Değişikliği Eylem Plan’ Tanıtıldı

İBB İklim Müzesi’ni de barındıran Kadıköy’deki Müze Gazhane’de “İstanbul İklim Vizyonu ve Revize İklim Eylem Lansmanı” Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, ‘Beton Kanal’ olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul’un iklim krizine olumsuz etkileriyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA ‘BETON KANAL’ DESTEĞİ: KANAL İSTANBUL İHALESİNİ ALAN ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEYECEK

İBB, eski yönetimin 2018’de hazırladığı, 2030 yılı itibariyle karbon salınımı artışından yüzde 33 azaltım hedefi ortaya koyan ‘İstanbul İklim Vizyonu”nu revize etti. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, ‘Beton Kanal’ olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul’un iklim krizine olumsuz etkileriyle ilgili eleştirilerine, “Sayın Başkan, hiç meraklanma. Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa, çok ağır bedeller ödeyecektir. İster içerden, ister dışardan bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan bir ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada, siz hala İstanbul’a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa, o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla bu ihaleyi kimse girmeyecektir. Gönlünüz rahat olsun Sayın Başkan’ım” sözleriyle destek verdi.

MÜZE GAZHANE’DE İSTANBUL İKLİM EYLEM LANSMANI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), bünyesinde dünyada sayılı örnekleri bulunan ‘İklim Müzesi’ni de barındıran Kadıköy’deki Müze Gazhane’de düzenlediği “İstanbul İklim Vizyonu ve Revize İklim Eylem Lansmanı” toplantısına katıldı. Etkinlikte ilk olarak, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından hazırlanan “Yok Oluşu Seçme” filmi gösterildi. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Luisa Vinton ve C40 Avrupa Bölge Direktörü Júlia López Ventura’nın video-konferans yoluyla mesajlarını paylaştığı etkinlikte, “Genç İklim Elçileri” Melisa Akkuş ve Resul Hüseyinzade de birer konuşma yaptı.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI” KAMUOYUYLA PAYLAŞILDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm dünyanın hayati ve ortak sorunu iklim krizine karşı, İstanbul’un “İklim Değişikliği Eylem Planı”nı kamuoyuyla paylaştı. Tüm dünya gibi, İstanbul’un da iklime bağlı çok ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bilim insanları, önümüzdeki dönemde dünyada sıcaklık artışlarını, 1,5 ile 2 derece ile sınırlandırılmazsak felaketler yaşanacağına işaret ediyorlar. ‘Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’ IPCC’nin 6. raporunda, küresel ısınmanın daha önce görülmemiş bir seviyede olduğu belirtiliyor. IPCC, sıcaklığın 2 derecenin üzerine çıkması halinde, çok yıkıcı etkilerin olacağını ve buradan geri dönmenin imkansızlaşacağını söylüyor” bilgilerini paylaştı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ