logo

Naci Görür, ‘Deprem Gelmeden Kentlerimizi Deprem Dirençli Yapmalıyız’

Naci Görür, ‘Deprem Gelmeden Kentlerimizi Deprem Dirençli Yapmalıyız’

 “Deprem gelmeden kentlerimizi deprem dirençli yapmalıyız.” Diyen Prof.Dr.Naci Görür, yöneticilere: “depremde yıkılan evleri yenileyeceğiz” diye karşımıza çıkmayın dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Karşımıza lütfen depremde yıkılan evleri yenileyeceğiz” diye karşımıza çıkmayın diyen, Bilim Kurulu Üyesi ve Deprem Uzmanı Prof.Dr.Naci Görür, “Tabii ki onu yapacaksınız. Önemli olan, deprem gelmeden önce kentlerimizi deprem dirençli yapmak…” Dedi.

Deprem ülkesi olduğumuz” gerçeğini hatırlatan Prof.Dr.Naci Görür, “Ülkemizi deprem dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşı aşacağız ve çok sayıda canımızı kaybedeceğiz.” ifadeleri ile deprem öncesi tedbir alınmasının gereğine işaret etti.

Bilim Kurulu Üyesi ve Deprem Uzmanı, Prof.Dr.Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Arkadaşlar, halkımızın ve yöneticilerimizin pek fark etmediği bir gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. Çoğumuz bugün deprem deyince Şubatta olan depremlerin sırtımıza yıktığı sorunları düşünüyoruz. Halbuki o depremler daha yeni oldu, zararlarını yeni görüyoruz. Daha önce yoktu ki! Gerçek olan bir deprem ülkesi olduğumuz. Biz ona çare arıyoruz. Bugün yıkılan yerleri tekrar yapmak, halkımızı aç susuz bırakmamak çare değil. Ülkemizi deprem dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşı aşacağız ve çok sayıda canımızı kaybedeceğiz. KARŞIMIZA LÜTFEN DEPREMDE YIKILAN EVLERİ YENİLEYECEĞİZ, SİZİ AÇ SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ EDEBİYATI İLE ÇIKMAYIN. Asıl sorun o değil, tabii ki onu yapacaksınız. Önemli olan deprem gelmeden önce kentlerimizi deprem dirençli yapmak. Benim cefakar halkım siyasilerden bunu talep etmelidir, sevgiyle..”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ