logo

Naci Görür, ‘İstanbul Depremi Eli Kulağında’

Naci Görür, ‘İstanbul Depremi Eli Kulağında’

İstanbul için uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “23 sene geçti. Marmara’da 7’nin üzerinde deprem Yüzde 62’den yüzde 80’lere çıktı olasılık” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Depremi için uyarıda bulunarak, “23 sene geçti. Bizler de hep onu söyledik. Marmara depreminde yüzde 62’den yüzde 80’lere çıktı olasılık…” dedi.

İstanbul depremi olasılığı ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür,  “Artık sonlara yaklaştık. Marmara’da 7’nin üzerinde deprem olma olasılığı %80’lere çıktı. İstanbul depremi de Maraş depremi gibi eli kulağında. İstanbul depreme hazır mı? Değil.” Dedi.

İstanbul’da 7’nin üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 80’lere çıktığını kaydeden Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında, “İstanbul depremi eli kulağında. Hazırlık yapıldı ama yeterince yapılmadı. İstanbul depreme hazır mı derseniz, hayır değil. Dolayısıyla üzüleceğiz, yine içimiz yanacak. İstanbul’da deprem olursa, emin olun Maraş yöresindeki depremden daha fazla hasar alırız. Çünkü İstanbul’da yapı stokunun kalitesi, yoğunluğu, nüfus yoğunluğu çok daha fazla” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ