logo

Naci Görür’den Ilgazlılar ve İhsangazilileri Rahatlatan Açıklama

Naci Görür’den Ilgazlılar ve İhsangazilileri Rahatlatan Açıklama

Bilim Akademisi Üyesi,  jeoloji uzmanı, deprem bilimci ve akademisyen Naci Görür, KAF üzerinde Kastamonu İhsangazi merkezli Ilgazlıları da korkutan depremi değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Deprem uzmanı Naci Görür, Ilgaz’ın da etkilendiği İhsangazi merkezli depremle ilgili Çankırılıları ve Kastamonuluları rahatlatacak açıklama yaptı.

2 Nisan 00:24’te Kastamonu İhsangazi Kızıleller merkezli 4,2 deprem oldu. Bilim Akademisi Üyesi,  jeoloji uzmanı, deprem bilimci Naci Görür, Kuzey Anadolu Fayı (KAF) üzerinde meydana gelen ve Ilgaz ile birlikte çevre yerleşim yerlerinde kaygı ve endişeye yol açan depremi değerlendirdi.

Sosyal medya üzerinde KAF zonundaki deprem ile ilgili açıklama yapan Görür, bölgede Kuzey Anadolu Fayının (KAF)  büyük ölçüde kırıldığını ve enerjisini boşalttığını paylaştı.

Bilim Akademisi Üyesi,  jeoloji uzmanı, deprem bilimci Naci Görür, Kuzey Anadolu Fayı (KAF) üzerindeki 4,2 deprem ile ilgili, “Arkadaşlar, Kastamonu Kızıleller/İhsangazi’de 4,2 deprem oldu. Deprem KAF zonunda, o yörelerde KAF büyük ölçüde kırılmış ve enerji boşaltmış olduğu için telaş yok…” açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ