logo

NİHAN EROL ‘EMEKÇİ KADINLARI SELAMLIYORUZ’

NİHAN EROL ‘EMEKÇİ KADINLARI SELAMLIYORUZ’

atasehir_kk_nihan-erol (1)CHP Ataşehir İlçe Kadın Kollar Başkanı Nihan Erol 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle emekçi kadınların mücadelesini konu alan bir basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bugünü dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığına dikkat çeken Nihan Erol, açılışı yapılan 8 Mart Kadın Eli Parkı’nda yaptığı açıklamada; “Bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart” dedi.

atasehir_kk_nihan-erol (6)

1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan kırk bin kadını saygıyla andıklarını kaydederek basın açıklamasına başlayan CHP Ataşehir İlçe Kadın Kollar Başkanı Nihan Erol, Cumhuriyetin ilk yıllarında kadınların özgür birey olmasının önünün açıldığına dikkat çekerek; “Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkan’ımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirerek o dönemin koşullarında Nasıl bir çığır aştığını hatırlatıyoruz.  Kadının yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır” ifadelerinde bulundu.

atasehir_kk_nihan-erol (7)

1857 YILININ 8 MART’INDA GREVE BAŞLAYAN EMEKÇİ KADINLARI SELAMLIYORUZ

8 Mart’ın tarihi kökenine de atıf yaparak, 1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınları manevi şahıslarında selamladıklarını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Kadın Kollar Başkanı Nihan Erol, “Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz” şeklinde konuştu.

atasehir_kk_nihan-erol (2)

KADINLARIN ÖZGÜR BİREY OLMASININ ÖNÜNÜN AÇILDI

Cumhuriyetin ilk yıllarında kadınların özgür birey olmasının önünün açıldığına dikkat çeken Erol, “8 Mart’ın derinliğini anlamaya çalışırken, kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde de bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkan’ımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’ne getirerek o dönemin koşullarında Nasıl bir çığır aştığını hatırlatıyoruz. Yine 1935 1 Mart’ında TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 5. Dönemi çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu Önder’imizi şükranla ve minnetle anıyoruz” dedi.

IMG_0031

KADININ YENİ NESİLLERİN YETİŞMESİNDEKİ OLMAZSA OLMAZLARDAN

Nihan Erol, Kadının yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlardan olduğunu kaydederek; “Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki başarısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇABAMIZ KADINLARIN SİYASİ VE SOSYAL BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Erol, “Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimin de kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırılması içindir” ifadelerinde bulundu.

KADINLAR ANAÇ YAPILARIYLA, SORUMLU VE KUCAKLAYICI

Son olarak; “Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır” diyerek mücadelelerdeki başarılarda kadın faktörüne dikkat çekerek; ”Bu nedenledir ki kadın, omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır” ifadeleriyle kadınların anaç yapılarıyla, sorumlu ve kucaklayıcı yönleri olduğunu kaydetti.

atasehir_kk_nihan-erol (3)atasehir_kk_nihan-erol (4)atasehir_kk_nihan-erol (5)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ