logo

Nimetullah Topu Aday Adaylığını Açıkladı

Nimetullah Topu Aday Adaylığını Açıkladı

Ak Parti_nimetullah topu_adayAtaşehir Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com
Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu akşam saatlerinde, 5 yıldır sürdürdüğü Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.
Bütün gün Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan ilçe başkanları toplantısına katılan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, akşam saatlerinde geldiği Ak Parti İlçe Başkanlığı’na istifasını verdikten sonra, Ak Parti Ataşehir Belediye Aday Adaylığı başvuru evrakları ve dilekçesinin olduğu dosyasını verdi.
Ak Parti Ataşehir İlçe teşkilatı ve partilerden oluşan kalabalık bir taraftar gurubu ile başvurusunu yapan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Nimetullah Topu’nun başvurusu destekçisi partililer tarafından havai fişek gösteriler ile kutlandı.
Ak Parti Ataşehir Belediye Aday Adayı Nimetullah Topu adaylık başvurusu sonrası temsilcimiz Recep Kenan’a yaptığı özel açıklamada, “5 yıldır onurumla, şerefimle sürdürdüğüm Ak Parti Ataşehir İlçe Başkalığı görevimden Ataşehir’i Ak Partili Belediye ile buluşturmak için istifa ettim. Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak partim de görev verir aday olursam, Ataşehirlileri Ak Partili Belediye anlayışı ile tanıştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Partimizin Ataşehir’de seçimi alması için elimizden geleni yapacak, var gücümüzle çalışacağız. Ataşehir’i, Ataşehirlileri iyi tanıyoruz. Ataşehir’in sorunlarını iyi biliyoruz. Görev verilirse ben ve ekip arkadaşlarım partimizin Ataşehir’de seçimi kazanması için elimizden geleni yapacağız. Partimiz aday olarak kimi belirlerse, bu görevi kime verirse aynı anlayışla ve aynı amaçla adayımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşallah bu seçimde el birliği ile Ataşehir’i Ak Partili yapmak için elimizden geleni yapacağız.”dedi.
Nimetullah Topu Kimdir?
Ak Parti Ataşehir ilçe Başkanı Nimetullah TOPU,  Manisa Soma asıllı… 1978 Balıkesir, Savaştepe doğumlu olan TOPU,  İlk ve orta öğretimini Manisa’da tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi’nde Hukuk fakültesini okudu.
 Yüksek lisans öğrenimini Ekonomi Hukuku alanında alan Nimetullah Topu, çeşitli mesleki ve sivil toplum örgütlerinde yöneticilik ve bir süre devlet memurluğu yaptı. Daha sonra memurluğu bırakıp avukatlığa başladı.  Halen serbest olarak avukatlığa devam ediyor.
  Siyasete AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Örgütü’nde başladı. Bir süre İstanbul İl Başkanlığı’nda görev aldı. Ataşehir’in kurulması ile AK Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı Kurucu Sekreteri oldu.
   2009’daki 1, olağan kongrede Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’na seçilen TOPU, 2, Olağan Kongre’de bu göreve ikinci kez seçildi. Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı görevini 5 yıldır yürüten Nimetullah Topu evli ve 2 kız çocuğu var.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ