logo

Normalleşme Surecinde Ekiplerin Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Normalleşme Surecinde Ekiplerin Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Ataşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde normalleşmenin başlamasıyla birlikte faaliyete başlayan işyeri ve işletmeyi yerinde denetim ve kontrol ediyor.

Koronavirüs salgını sürecinde bu hafta başından itibaren normalleşmenin başlamasıyla birlikte pek çok işyeri ve işletme yeniden faaliyete başladı.

Gerekli tedbirleri alan Ataşehir Belediyesi; ilaçlama, denetim ve kontrol çalışmalarını artırdı.

SOSYAL MESAFE, MASKE, HİJYEN KURALLARINA UYGUNLUK DENETLENİYOR

Hüseyin Hışman ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işletmelerin sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına uygunluğunu denetleniyor.

Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Hışman ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile normalleşme uygulaması kapsamında faaliyete başlayan lokanta, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi benzeri işletmeler sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına uygunluğu denetleniyor.

Pandemi önlemleri kapsamında faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan lokanta, restoran,  kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi ve dernek lokalleri hafta başından itibaren tek tek denetlenerek hijyen kontrolü yapılıyor.  

KURALLARA RİAYET EDİLİRSE İLLET DERT OLMAKTAN ÇIKAR

Ataşehir’de Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda çok önemli işler yaptıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, kurallara riayet edilirse illetin kısa zamanda hem ülkemizin hem de Ataşehir’in başına dert olmaktan çıkarılacağını vurguladı.

İstendiği takdirde Ataşehir Belediyesi’nin her türlü desteği vereceğinin altını çizen Hüseyin Hışman,  daireler ve esnaf işbirliği içerisinde olursa bu illetin ülkenin başından def edileceğine olan inancını aktardı.

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI PERİYODİK ARALIKLARLA SÜRÜYOR

Bu süreçte hiç ara vermeden sürecek denetimlerde; çalışma saatleri, sosyal mesafenin korunması, ortam temizliği, hijyen koşulları, çalışanların maske ve eldiven kullanımları kontrol ediliyor.

İlçedeki ilaçlama çalışmaları ise; ibadethane, sağlık kuruluşları, toplu kullanım alanları, kuaför, berber ve güzellik salonları, toplu ulaşım durakları, minibüsler, taksiler, parklar, muhtarlıklar, noterler, dernek büroları ve spor sahalarında periyodik aralıklarla sürüyor. 

Ayrıca insan sağlığını olumsuz etkileyen haşerelere karşı rutin olarak sürdürülen ilaçlama çalışmalarında da; sokak mazgalları, rögarları ve çöp konteynerleri ilaçlanıyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA KURU GIDA, SICAK YEMEK DAĞITIMINA DEVAM

Salgın nedeniyle sokağa çıkamayan 65 yaş üstü, engelli ve kronik rahatsızlığı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kuru gıda kolisi ve sıcak yemek dağıtımı da devam ediliyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.facebook.com/battalilgezdi/videos/589172901982041/

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ