logo

Ödüllü 23 Nisan Yarışması Son Başvuru Tarihi Belirlendi

Ödüllü 23 Nisan Yarışması Son Başvuru Tarihi Belirlendi

Millî Mücadelenin 100. Yılı kapsamında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resim, şiir ve beste yarışması başvurusu 21 Ağustos’ta sona eriyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle süresiz uzatılan ödüllü resim, şiir ve beste yarışmasının son başvuru tarihinin, normalleşme süreciyle birlikte 21 Ağustos 2020 Cuma günü olarak belirlendi.

İLGEZDİ: 23 NİSAN RESİM ŞİİR VE BESTE YARIŞMASI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 21 AĞUSTOS 2020. DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, partisi tarafından Millî Mücadelenin 100. Yılı kapsamında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resim, şiir ve beste yarışması hakkında son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle süresiz uzatılan yarışma son başvuru tarihinin, normalleşme süreciyle birlikte 21 Ağustos 2020 Cuma günü olarak belirlendiğini bildiren İlgezdi, dereceye girenlere 50 bin ila 10 bin lira arasında değişen para ödülü verileceğini de açıkladı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Milli Egemenliğin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen Resim Şiir ve Beste yarışmasının çocuklar ve büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildiğini bildiren İlgezdi, çocukların resim, şiir ve beste dallarında, 18 yaşından büyüklerin ise yalnızca beste kategorisinde yarışmaya katılabildiklerinin altını çizdi.

50 BİN İLA 10 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞEN PARA ÖDÜLÜ

Çocuk kategorisi resim, şiir ve beste dallarında dereceye giren ilk üç eserin birincilerine 20’şer bin, ikincilerine 15’er bin, üçüncülerine ise 10’ar bin lira ödül verileceğini açıklayan CHP Genel Başkan yardımcısı İlgezdi, büyükler kategorisi beste dalında yarışmaya katılan eser sahiplerinden birinci olana 50 bin lira, ikinciye 30 bin, üçüncüye ise 20 bin lira ödülü verileceğini belirtti.

SON BAŞVURU 21 AĞUSTOS

Pandemi süreci nedeniyle Milli Egemenlik Mücadelesinin 100’ncü yılını hak ettiği şekilde kutlayamamanın burukluğunu yaşadıklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “Bizim için çok anlamlı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim, Şiir ve Beste yarışmamızın son başvuru tarihini uzatmak zorunda kalmıştık. Normalleşme süreciyle birlikte yurttaşlarımızın sağlıklarını da düşünerek son başvuru tarihini 21 Ağustos 2020 Cuma günü olarak belirledik.  Katılımcılar bu tarihe kadar eserlerini il başkanlıklarımıza elden ya da doğrudan genel merkezimize kargo yoluyla gönderebilirler” açıklamasını yaptı.  

ÖDÜL TÖRENİ EYLÜL’DE

Cumhuriyet tarihimizin çok önemli kilometre taşları olan; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu bu yıl sokaklarda, meydanlarda el ele, yürek yüreğe yaşayamadığımızın altını çizen CHP’li İlgezdi, normalleşme sürecinin yeni başladığına dikkat çekerek, “Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulduğu takdirde normalleşme sürecinin sorunsuz devam etmesini istiyoruz. Her şey yolunda giderse Eylül ayında düzenleyeceğimiz tören ile yarışmanın ödüllerini dağıtacağız. Coşkumuzu çocuklarımız ve yurttaşlarımızla birlikte yaşayacağız. İnanıyorum ki, düzenleyeceğimiz ödül töreni ile buruk biçimde kutladığımız iki bayramımızı da büyük bir onur, kıvanç ve coşkuyla kutlayacağız” dedi.

KARDEŞLİK ÖDÜLÜ DE VERİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı halde, Balkanlardan, Kerkük’e, Batı Trakya’dan Musul’a tüm dünyadaki soydaşlarımızın da yarışmaya katılımlarının kabul edildiğini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “Soydaşlarımız için de ‘Dost, Akraba, Soydaş Topluluklar 100. yıl Kardeşlik Ödülü’ vereceğiz. Dünyanın birçok yerinden çocuklarımız eserlerini yolladılar, yollamaya da devam ediyorlar. Soydaşlarımızla kurduğumuz gönül köprüsünü perçinliyoruz” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi yarışma ile ilgili her türlü bilgi ve şartnamelere http://23nisan.chp.org.tr/  adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

CHP – YARIŞMA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Anadolu Bulvarı No:12 Söğütözü Çankaya / ANKARA Posta Kodu: 06510

http://23nisan.chp.org.tr/

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ