logo

Öğretmen Ağı 2022 Değişim Hikayeleri ve Faaliyet Raporu Yayında

Öğretmen Ağı 2022 Değişim Hikayeleri ve Faaliyet Raporu Yayında

Türkiye’de, eğitim alanında faaliyet gösteren öncü 6 Vakıf destekli “Öğretmen Ağı”nın 2022 çalışmaların değişim hikayeleri ve Faaliyet Raporu yayınlandı.

Türkiye’de, eğitim alanında faaliyet gösteren öncü 6 Vakıf; Aydın Doğan Vakfı, Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV), Enka Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı, Sabancı Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) üstlendiği Öğretmen Ağı’nın 2022’de gerçekleştirdiği çalışmaların; öğretmenlerin yarattığı değişim hikayeleri ve verilerle derlenerek aktarıldığı Faaliyet Raporu yayınlandı.

Eğitim gündeminin bir hayli yoğun olduğu 2022 yılında Öğretmen Ağı’nda çeşitlenen farklı ihtiyaçlara bir arada çözüm üretmeye devam edildi. Öğretmenlerin mesleki yolculuklarında ihtiyaç duydukları dayanışma ve güçlenme ortamını sağlayacak bir öğrenme topluluğu oluşturma hedefi ile yola çıkan Öğretmen Ağı’nın, hedefine ilerlerken çok disiplinli yapısı ve paydaşları ile bir işbirliği ağına dönüştüğü görülüyor.

Buket Sönmez, Öğretmen Ağı Genel Koordinatörü: “Öğretmen Ağı’nda altı yılı geride bırakırken Ağ’ın varlık amacını her geçen gün daha da ispatladığını ve eğitim ekosisteminin ötesinde bir etki alanı olduğunu görüyorum. Öğretmen Ağı yolculuğu, öğretmenlerin mesleki ve bireysel ihtiyaçlarına odaklanan, mesleki yolculuklarında hissettikleri yalnızlık ve kimi zaman çaresizliği ortadan kaldıracak bir öğrenme topluluğu oluşturma hedefi ile başladı. Bu hayal, gerçekleşmiş olmasının yanı sıra gün geçtikçe bir dayanışma ve işbirliği ağına dönüştü.”

“Raporda yer alan çalışmaların; Öğretmen Ağı’nın içinde bulunduğu dayanışma, beslenme ve üretme ortamına ihtiyaç duyan her öğretmene ve paydaşa ulaşması; peşinde olduğumuz değişim hedefi ve nitelikli eğitime bizleri bir adım daha yaklaştırması dileğiyle.”

ÖĞRETMEN AĞI:
Öğretmenlerin, meslektaşları ve farklı disiplinlerden kişi ve kurumlarla bir araya gelerek güçlendiği bir paylaşım ve işbirliği ağıdır. Eğitim Reformu Girişimi’nin yürütücülüğünü üstlendiği Öğretmen Ağı, Türkiye’de, eğitim alanında faaliyet gösteren öncü 6 Vakıf; Aydın Doğan Vakfı, Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV), Enka Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı, Sabancı Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı, tarafından desteklenir. Ağ, her çocuğun nitelikli eğitime kavuşması için öğretmenler adına değil, öğretmenlerle birlikte değişim yaratmayı hedefler.

ÖĞRETMEN AĞI 2022 RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ