logo

Öğüt ‘AİHM’e Göre En Çok İnsan Hakları İhlali Türkiye’de’

Öğüt ‘AİHM’e Göre En Çok İnsan Hakları İhlali Türkiye’de’

kadir_gokmen_ogut_insan_haklariCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt BM İnsan Hakları Bildirisi’nin kabulünün 66. Yıldönümündeki  açıklamasında ülkemizdeki insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt BM İnsan Hakları Bildirisi’nin kabulünün 66. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada ülkemizde yaşandığını iddia ettiği insan hakları ihlallerinin bilançosunu çıkardı. Öğüt, Türkiye’nin AİHM raporlarında en çok insan hakları ihlaline rastlanan ülkeler arasında birinci sırada yer aldığını ifade etti.

Cumhuriyetin kuruluşunda dünyaya model olan Türkiye’nin bugün ifade özgürlüğü kısıtlamaları, baskılar,  iktidar yetkisinin lehte kullanımı, çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konulardaki kara tabloya dikkat çeken Kadir Gökmen Öğüt, 2014 yılının Türkiye’de en ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı yıl olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.

Örgüt kurmak” ya da “Örgüt üyeliği” ile yargılananların sayısına dikkat çeken Öğüt, tutuklu çocuk ve gazeteci sayısına vurgu yaparak; son 12 yılda öldürülen kadınlara ve yaşamını yitiren işçilerin sayılarının yüksekliğini hatırlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün BM İnsan Hakları Bildirisi’nin kabulünün 66. Yıldönümü dolayısıyla yatığı açıklama:

12 Yılda En Az 14 Binin Üzerinde İşçi Yaşamını Yitirdi

Cumhuriyetin kuruluşunda ve takip eden yıllarda demokrasi anlayışı ve gerçekleştirdiği reformlarla batılı ülkeler başta olmak üzere dünyaya model olan Türkiye’nin bugün ifade özgürlüğü kısıtlamaları, basın üzerindeki baskılar,  iktidar yetkisinin lehte kullanımı, çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konularda her geçen gün daha kara bir tablo çizmesi ve bunun bir zamanlar örnek olduğumuz ülkelerce hazırlanan rapor ve araştırmalarda sıklıkla dile getiriliyor olması son derece vahim bir gidişatın göstergesidir.

Nitekim insan onurunu korumak için hazırlanan BM İnsan Hakları Bildirisi’nin kabulünün 66. yılında Türkiye’de 2014 yılı, ülkemizde en ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı yıl olarak hafızalara kazınmıştır. Önüne geçilemeyen kadın cinayetlerinden çocuk gelinlere, işçi ölümlerinden emek sömürüsüne değin pek çok konuda zaten sınıfta kalmış ülkemiz AİHM raporlarında en çok insan hakları ihlaline rastlanan ülkeler arasında birinci sırayı çekmektedir.

Bugün itibariyle Türkiye’de yüzlerce üzerinde öğrenci “Örgüt kurmak” ya da “Örgüt üyeliği” ile yargılanıyor. Hükümlü ve tutuklu öğrenci sayısı yaklaşık 2 bin 800.

2 bine yakın çocuk, 20’nin üzerinde gazeteci cezaevinde.

2014’ün ilk 10 ayında 255 kadının öldürüldü.

12 yılda en az 14 binin üzerinde işçi yaşamını yitirdi.

İşte ayırım gözetmeksizin insanlık onurunu korumak adına hazırlanan BM İnsan Hakları Bildirisi’nin kabulünün 66. yılında Yeni Türkiye…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ