logo

Öğüt’ün ‘Meclis Üyeleri Özlük Hakları Önergesi’ne Ataşehir’den Destek

Öğüt’ün ‘Meclis Üyeleri Özlük Hakları Önergesi’ne Ataşehir’den Destek

atasehir_meclis_zabitaAtaşehir Belediye Meclisi Ataşehir’in Stratejik Planını, Meclis Üyeleri Özlük Hakları Önergesi’ne destek vermeyi ve Arguvan Belediyesini kardeş belediye olarak kabul etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Birleşiminde CHP’li Kadir Gökmen Öğüt’ün Belediye Meclis üyelerinin özlük haklarına sahip olması yönünde önergesine destek verilmesi kararı alındı. Ayrıca Ataşehir’in stratejik Planı’nın da kabul edildiği birleşimde Malatya’nı Arguvan İlçe Belediyesi kardeş belediye olarak kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Seçim Dönemi 1. Yılı Eylül ayı toplantısı 2. ve son birleşimi 04 Eylül 2014 Perşembe günü Saat 10:00’da Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata Başkanlığında yapıldı.

ÖĞÜT’ÜN MECLİS ÜYELERİNE ÖZLÜK HAKLARI ÖNERGESİNE DESTEK

Toplantı açılışında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün Türkiye genelindeki meclis üyelerine özlük haklarının tanınması talepli meclis önergesini hatırlatarak Ak Partili meclis üyelerinden, parti yöneticileri ve milletvekillerini harekete geçirerek önergeye desteklerinin sağlanmasını istedi. Özellikle İstanbul gibi metropollerdeki meclis üyelerinin çektikleri sıkıntıyı hatırlatan Yılmaz, belediye meclis üyelerinin şehrin parlamenterleri olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili görüşlerini belirtmek üzere grubu adın söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık önergenin kendilerine ulaşması halinde gerekli çalışmalara başlayacaklarını ve ilgili milletvekilleri ve Bakanlardan desteklerini isteyeceklerini ifade etti.

Gündem dışı söz alan Ak Partili üye İsmail Levent Mevlana, Yeniçamlıca ve Mimar Sinan mahallelerinin kök tapu sorununun Ekim ayı gündemine alınmasını talep etti.

Sadi Özata Başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunarak oylanmasından sonra gündemdeki konuların görüşmelerine geçildi.

1, 2, 4, 5, 6, 7, 8. maddeler komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edilirken 3. madde Ak Partili üyelerin şerhi sonrası CHP’li üyelerin kabul oyları sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi.

ARGUVAN İLÇE BELEDİYESİ KARDEŞ BELEDİYE

Gündemin 6. Maddesinde yer alan Malatya’nı Arguvan İlçe Belediyesi kardeş belediye olarak kabul edilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

“ATAŞEHİR’İN STRATEJİK PLANI” KABUL EDİLDİ

Ataşehir Belediyesi’nin 2015 – 2019 yılları arasındaki yol haritasını oluşturacak olan Ataşehir’in Stratejik Planı’nın yer aldığı 9. Madde görüşülürken söz alarak kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz stratejik plan ile ilgili ayrıntılı bilgileri içeren konuşmayla üyelere hitap etti.

“Ataşehir’in Stratejik Planı”nında geçmişin değerlendirilerek, Ataşehir’in geleceğinin planlandığını vurgulayan İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi’nin yol haritası olacak planda 17 hedef belirlediklerinin altını çizdi. Misyon ve vizyonlarının paydaşları ile görüşülerek belirlendiğini belirten Yılmaz, yapılan analizler ve istatistiklerle hedeflerini oluşturduklarını ve meclisin de onayı ile planı uygulamaya koymak istediklerini söyledi.

Planla amaçlarının vatandaş merkezli, hizmet anlayışı ile ilçe sakinlerinin memnuniyetini artırmak, kültürel yaşamı zenginleştirmek, toplum düzenine katkı sağlamak, sağlıklı yaşam bilinci yerleştirmek ve sürdürülebilir hale getirmek olarak özetleyen İlhami Yılmaz, 17 maddeden oluşan bir hedeflerinin olduğunu söyledi.

Ak Parti Grubu adına plan konusunda görüş belirtilip, çekinceler dile getirildikten sonra oyalanan Ataşehir’in Stratejik Planı oylanarak Ak Partili üyelerin olumsuz oyları ve CHP üyelerinin kabul oyları sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

ZABITALARDAN MECLİSE KARANFİL

Zabıta Haftası nedeni ile Ataşehir Zabıta Müdürü Gürsel Sarımaden ve zabıtalardan oluşan bir ekip meclis üyelerine karanfil dağıtırken Meclis Başkanı Sadi Özata, grup başkanvekilleri Yılmaz ve Arzık ta grupları adına Zabıta Haftası nedeni ile zabıtaları tebrik etti.

Başkan Sadi Özata Ataşehir Belediye Meclisi birleşimi görüşülecek madde kalmadığı için 08. 10 2014 günü Saat 17:00’da toplanmak üzere kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ