logo

OHAL’DEN 2 YENİ ‘KHK’ RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

OHAL’DEN 2 YENİ ‘KHK’ RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Resmi-Gazete-_2_khkHükümetin hazırladığı, önemli değişiklileri ve düzenlemelerin yer aldığı 670 ve 671 Sayılı iki KHK (kanun hükmünde kararname) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hükümetin hazırladığı iki kanun hükmünde kararname Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK (Kanun Hükmünde Kararname)’de şu önemli kararlar öne çıkıyor.

Hükümetin hazırladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan 670 ile 671 Sayılı KHK iki kanun hükmünde kararnamelerde, FETÖ ile irtibatta olan kamu personellerinin görevlerine son verilirken, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarında çok sayıda yeni ihraç kararları yer alıyor.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANAN 2 KHK YÜRÜRLÜKTE

TSK’daki FETÖ cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından Bakanlar Kurulu’nca 81 ilde ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının dördüncü ve beşinci kanun hükmündeki kararnameleri (KHK) Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

17 08 2016 TARİHLİ RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN KHK’LER

670 SAYILI OHAL KARARNAMESİNİN TAM METNİ, TIKLAYIN

671 SAYILI OHAL KARARNAMESİNİN TAM METNİ, TIKLAYIN

38 BİN KİŞİ TAHLİYE OLACAK

670 sayılı KHK kapsamında, 2010 yılındaki KPSS’yi ‘hukuksuz’ kazananların sınavının iptal edilmesi hükme bağlandı. 671 sayılı KHK ile ise, Genelkurmay Başkanı’nı atama yetkisinin Cumhurbaşkanlığı’na verilmesi hüküm altına alındı, “Genelkurmay Başkanı kuvvet komutanları arasından seçilir” şartı kaldırıldı. 671 sayılı KHK ile ayrıca, denetimli serbestlik uygulamasında düzenleme yapıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, denetimli serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye olacağını açıkladı.

EGM, TSK VE KAMUDA 2 BİN 692 İHRAÇ

Kararnamelerle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü, TSK ve kamuda Gülen cemaati ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 2 bin 692 personelin görevine son verildi.

4 YILLIK MEZUNLARA MUVAZZAF SUBAYLIK YOLU AÇILDI

4 yıllık fakültelerden mezun olanlara muvazzaf subay olabilmenin yolunun açıldığı KHK’lerle 2010 KPSS sınavını hukuksuz kazananların atamaları iptal edilirken, Genelkurmay Başkanı’nın atamasını Cumhurbaşkanı’nın yapacağının belirlendiği atama düzenlemeleri ile OHAL boyunca şüphelilerin ifadeleri alınabileceği kararlarına da yer veriliyor.

TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI (TİB) KAPATILDI

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatılarak, “Telekominikasyon” işlemleri ve dinlemelerinin BTK bünyesinde yürütüleceği kararının yer aldığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)lerle yapılan değişiklikle “Denetimli  Serbestlik”e tabi 1 yıllık sürenin 2 yıla çıkartılarak 38 bin tahliyenin önü açılıyor.

Çeşitli kurumlarda FETÖ ile irtibatta olduğu bilgisi olan TSK, Emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda yeni ihraç kararları ile birlikte; Emniyet teşkilatından 2 bin 360 personel, TSK’dan 136 subay, astsubay ve uzman çavuş, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 24 personel ihraç edilirken, 196 BTK personeli memuriyetten çıkarıldı.

Kararnamelerle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü, TSK ve kamuda Gülen cemaati ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 2 bin 692 personelin görevine son verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ