logo

OKULA BAŞLARKEN ‘500 ÇOCUĞUN ELİNDEN TUTACAKLAR’

OKULA BAŞLARKEN ‘500 ÇOCUĞUN ELİNDEN TUTACAKLAR’

asidad_dogus_egitim (1)ASİDAD ve Ataşehir Doğuş Spor Kurban Bayramı’na denk gelen eğitim sezonu açılışında giydirmeyi hedeflediği ‘Okula Başlarken Elimi Tutarmısın’ kampanyasıyla 500 çocuğa çifte bayram yaşatacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hüseyin Günveren’in sahibi proje ile daha önce Ataşehir Doğu Spor çatısı altında Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik düzenlenen kampanya Ataşehir genelini kapsayacak şekilde genişletilerek tekrarlanıyor.

asidad-

Başkan Sevgi Uluğ tarafından yapılan açıklamaya göre; Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) çatısı altında, Ataşehir Doğuş Spor desteği ile düzenlenecek “Okula Başlarken Elimi Tutarmısın” yardım kampanyası ile tespit edilen ihtiyaç sahibi 500 çocuğun okul kıyafeti ile kırtasiye ihtiyaçları tedarik edilerek kendilerine iletilecek.

Sponsorlar ve hayırsever vatandaşların bağışları ile düzenlenecek yardım kampanyası ile sosyal ve ekonomik dezavantajlı çocuklara Kurban Bayramı’na denk gelen okulların açılışı ile çocuklara çifte bayram yaşatılacak.

asidad_dogus_egitim (22)

Sevgi Uluğ başkanlığında Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) çatısı altında başlatılan “OKULA BAŞLARKEN ELİMİ TUTARMISIN” yardım kampanyası ile eğitim sezonunun başında yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile güçlük çeken öğrencilerin eğitimine katkı vermeyi hedefliyor.

asidad_dogus_egitim (5)

ASİDAD Başkanı Sevgi Uluğ, başlattıkları kampanya ile okul açılışı öncesi 500 çocuğu giydirmeyi hedeflediklerini kaydederek; orojenin sorumlusunun Başkan yardımcısı Hüseyin Günveren olduğuna işaret etti.

asidad_dogus_egitim (7)

Ülkemizin çok önemli sınavdan geçtiğinin altını çizen ASİDAD Başkan yardımcısı Hüseyin Günveren, Yaşanan sürecin çağdaş, demokrat, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireylerin kıymetinin daha iyi anlaşılmasını sağladığını kaydederek; “Atatürk’ün 1922’de saltanatı, 1923’te tekke ve zaviyeleri neden kapattığını çok acı bir şekilde yaşayarak gördük. Milletçe laik, çağdaş ve demokrat beyinlere sahiplenmemiz gerektiğini açıkça görmekteyiz. Yıllardan beri sürdürdüğümüz kampanyamız vardı. Geçen sene Ataşehir Doğuş Spor Kulübü ile 60 çocuk için yapmıştık.  Bu sene eğitime gönl vermiş Ataşehir’in iki derneği Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) ve Ataşehir Doğuş Spor’u birleştirerek “Okula Başlarken Elimi Tutarmısın” yardım kampanyasını birlikte düzenleyerek daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefledik.  Kurban Bayramı’na denk gelen okulların açılışını hayırsever vatandaşların dini vecibelerini bu şekilde, ibadetin en büyüğü olan eğitime katkı ile yapacaklarını düşünerek kampanyamızı başlattık” dedi.

asidad_dogus_egitim (13)

Kampanya sorumlusu Başkan Yardımcısı Hüseyin Günveren, 15 Ağustos’ta başlayacak olan ilk etabın bayrama kadar süreceği, ikinci etabın ise 12 Eylül kadar sürecek olan kampanyanın duyulduğu andan itibaren yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Doğuş Spor Kulübü’nü temsilen konuşan Başkan Tuncay Akça kampanyayı ilk olarak proje sahibi Hüseyin Günveren ile kendileri uyguladıklarını kaydederek; “Biz sadece spor kulübü değiliz. Sosyal aktiviteler içinde eğitim yönünden çocuklara faydalı olma açısından da çalışmalarımız var. Bu projenin sahibi Hüseyin Günveren, ASİDAD Başkanına bu öneri getirip birlikte hareket etmeyi önermiş. Birlikte çalışmayı Uygun gördükleri için bende spor kulübünü temsilen buradayım” diye konuştu.

asidad_dogus_egitim (19)

“Okula Başlarken Elimi Tutarmısın” yardım kampanyasının ASİDAD Merkezinde yapılan basın açıklamasını katılarak desteklerini gösteren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak kampanyanın desteklenerek genişletilmesi gerektiğini ifade ederek; “Buradaki arkadaşlarımız hedeflerini belirlemişler kendilerini kutluyoruz. İlçe Başkanı hem de bir Sivaslı olarak böyle bir oluşumun yanında yer almak bize mutluluk verir. Bu yelpazeyi genişletmek lazım. Toplumların eğitim düzeyi geleceklerini belirler. Boynu bükük, yardıma muhtaç insanlarımız varsa bir elin verdiğini diğer elin görmemesi koşuluyla yardım edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD)’nin, Ataşehir Doğuş Spor kulübünün desteği ile yürüttüğü “Okula Başlarken Elimi Tutarmısın” yardım kampanyasının basın açıklamasına Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) Başkanı Sevgi Uluğ, proje sorumlusu ve başkan yardımcısı Hüseyin Günveren ile Feyzullah Metin’in de aralarında olduğu yöneticileri ile birlikte; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Başkan Yardımcıları Yusuf Demir, Cafer Çağrıtekinci, Ertuğrul Baysal, Ataşehir Doğuş Spor Başkanı Tuncay Akça ve basın mensupları katıldı.

Yardımsever Vatandaşlar İçin Kampanya Banka Hesap Numarası:

Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma Ve Eğitim Derneği İş Bankası Küçükbakkalköy Şubesi

Bir Çocuk İçin Okul Kıyafeti Bedeli 100 (Yüz)Tl’dır.

asidad_dogus_egitim (14)asidad_dogus_egitim (16)asidad_dogus_egitim (17)asidad_dogus_egitim (20)asidad_dogus_egitim (23)

asidad_dogus_egitim (6)asidad_dogus_egitim (9)asidad_dogus_egitim (10)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ