logo

‘Okyanusları Kurtarmak İçin Önümüzde 10 Yılımız Var!’

‘Okyanusları Kurtarmak İçin Önümüzde 10 Yılımız Var!’

Fransız okyanus uzmanı ve kaşif, Kaptan Cousteau’nun torunu Alexandra Cousteau, inovasyon buluşması Türkiye InnovationWeek öncesi çağrıda bulundu.

Denizlerin EfendisiKaptan Cousteau’nun torunu Alexandra Cousteau: “Okyanusları kurtarmak için önümüzde 10 yılımız var.’’

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği en büyük inovasyon buluşması Türkiye InnovationWeek’e katılacak olan ‘Denizlerin Efendisi’ Kaptan Cousteau’nun torunu sürdürülebilirlik aktivisti Alexandra Cousteau: ‘’Gelecek on yıl, her birimizin bağlı olduğu tek küresel okyanusumuzun geleceğini belirleyecek. Büyükanne ve büyükbabalarımızın bir zamanlar bildiği bolluğu geri kazanmaya yönelik bu ortak fırsat, farklılıklarımızın ötesine bakmamızı ve iddialı çözüm yeniliklerini benimsememizi gerektiriyor’’

Araştırmalara göre dünyanın yaklaşık yüzde 70’ini kaplayan okyanuslarda tahmini 171 trilyondan fazla plastik parça bulunuyor. Bilim insanları, okyanuslardaki plastik yoğunluğuna ilişkin önlem alınmadığı takdirde 2040’a kadar atıkların neredeyse 3 kat artabileceği uyarısında bulunuyor. Fransız okyanus uzmanı ve kaşif Jacques-Yves Cousteau, bizim bildiğimiz adıyla Kaptan Cousteau’nun torunu Alexandra Cousteau, katılacağı en büyük inovasyon buluşması Türkiye InnovationWeek öncesi önemli bir çağrıda bulundu. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği etkinliğe katılacak olan Alexandra Cousteau‘’Gelecek on yıl, her birimizin bağlı olduğu tek küresel okyanusumuzun geleceğini belirleyecek. Büyükanne ve büyükbabalarımızın bir zamanlar bildiği bolluğu geri kazanmaya yönelik bu ortak fırsat, farklılıklarımızın ötesine bakmamızı ve iddialı çözüm yeniliklerini benimsememizi gerektiriyor’ dedi.

2050’de Okyanuslar Boş Bir Yer Olacak

Alexandra Cousteau ‘’Mikroplastikler artık yediğimiz balıklarda, hatta yemeğimize serptiğimiz deniz tuzunda bile mevcut. Mevcut eğilimler devam ederse 2050 yılında okyanuslar trajik derecede üzücü, kirli ve boş bir yer olacak’’ diye konuştu. Dedesi ve babası gibi hayatını okyanuslara ve su kaynaklarına adayan Alexandra Cousteau, dünyada su sıkıntısı çeken bölgeleri geziyor, araştırmalar yapıyor, fotoğraflar ve belgeseller çekiyor.

En Büyük İnovasyon Buluşması Türkiye Innovationweek Başlıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük inovasyon buluşması Türkiye InnovationWeek 23 Kasım’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde başlıyor. TİM Başkanı Mustafa Gültepe’nin açılışını yapacağı bu yıl 10’uncusu düzenlenen etkinlik birinci gününde Türkiye’den ve dünyadan birbirinden önemli isimleri ağırlayacak.

 ‘Denizleri Efendisi’ Kaptan Cousteau’nun torunusürdürülebilirlik aktivisti AlexandraCousteau, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Michelin Ödüllü Şef Maksut Aşkar’ın katılacağı etkinlikte ilk gün ‘Yeşil İnovasyon: Çevresel Stratejiler ve Sürdürülebilir Sanayi Politikaları’, ‘Hareket Halinde Teknoloji: Ulaşımda Yeni Perspektifler’, ‘Akıllı Toprak, Akıllı Sofra: Dijital Çağda Gıda Yolculuğu’, ‘Enerjiyi Yeniden Düşünmek: Temiz Geleceğe Doğru Yeşil Adımlar’, ‘Ekonomide Küresel Fırsatlar: E-İhracat’ panelleri düzenlenecek.

11 adet sergi ve enstalasyona ev sahipliği yapacak etkinlikte; yeni medya, dijital sanatlar, bio-sanat ve yapay zeka gibi çağdaş konu başlıklarını bir araya getiren ve dijital sanatın tanıtımında aktif rol oynayan Eskizden Piksele Dijital Sanat Sergisi, Mustafa Kemal Atatürk’e ait hatıraların yapay zekâ uzmanları ve dijital sanatçılar tarafından veri heykeline dönüştürüldüğü “Bir Hayalin İnşası” eseri de üç gün boyunca sanatseverlerle buluşacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ